fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een hoverboard, slim en veilig bewegen

Wil jij ook wel een keer hoverboard uitproberen? Maar ben je bang dat je er niet geschikt voor bent? Dan hebben we goed nieuws. Het lijkt namelijk veel moeilijker dan het uiteindelijk is. Heb je bijvoorbeeld al ervaring met rolschaatsen, roller blades of skateboards? Dan zal je zien dat het eigenlijk best wel meevalt. Met een aantal simpele weetjes, tips en trucs moet je een hoverboard snel onder de knie kunnen krijgen. En het eindresultaat zal dan een hele mooie zijn: ook jij rijdt heel relaxed op een hoverboard op een sportieve en vooral veilige manier. 

Begin bij het begin

Om op een slimme en veilige manier gebruik te maken van je hoverboard, is het goed dat je weet hoe een hoverboard eigenlijk werkt. Dan kan je met je gezonde verstand al redelijk beredeneren. Een hoverboard maakt gebruik van een gyroscoop en sensoren. De sensoren zitten onder het voetpad en geven een signaal aan de gyroscoop, die je hoverboard aandrijft en zorgt dat het mooi in balans blijft. Het reageert op prikkelingen en probeert gebalanceerd te bewegen. Jij hebt in je middenoor een vergelijkbaar systeem: je evenwichtsorgaan. Wat gebeurt er als je veel ongecontroleerde bewegingen maakt in verschillende richtingen? Dan kan je evenwichtsorgaan het niet bolwerken en word je duizelig. En dan kan je vallen.

Stap voor stap oefenen

Als jij je evenwicht niet goed kunt bewaren, ontvangen de sensoren in je hoverboard continu andere signalen. De gyroscoop wil die signalen verwerken, maar dat lukt niet altijd even goed. Begin dus bij het begin. Leer eerst goed balanceren. Heb je dat eenmaal onder de knie, dan kun je erop vertrouwen dat je alleen nog signalen afgeeft waarmee de gyroscoop ook werkelijk wat mee kan. En dan pas kun je goed leren bewegen op je hoverboard.

Je begint met langzaam naar voren te leunen. Je hoverboard begrijpt dat als een signaal dat hij in beweging moet komen. Hoe meer je leunt, hoe sneller hij gaat bewegen. Leun je naar achteren, dan remt hij af. Oefen dit in het begin met kleine bewegingen en geringe snelheid. Als je nog steeds in evenwicht blijft, dan mag het sneller.

Een goede bescherming en een betrouwbaar apparaat

Soms kunnen er onverwachts dingen gebeuren waardoor je valt. Een helm, knie-, elleboog- en polsbeschermers zijn eigenlijk geen overbodige luxe. Daarnaast wil je ook een betrouwbare hoverboard van een leverancier die jou goed kan adviseren en een uitgebreid assortiment heeft. Kijk eens bij The Balance Wheel. Zeker weten dat jij daar vindt wat je zoekt.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook