fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een elektrische fiets kopen

Als je een vervoermiddel zoekt dat lekker goedkoop is, je snel van A naar B brengt, comfortabel is en makkelijk op te bergen is, dan kom je snel uit op een elektrische fiets. Een elektrische fiets is voor veel mensen, en zeker voor degenen die in de stad wonen, een ideale oplossing voor veel problemen. Met de auto mag je op sommige plekken niet komen, een auto is duur, je bent weinig kwijt aan de aandrijving van de fiets, je kunt hem makkelijk in je schuur zetten en hij is nog eens duurzaam ook. Kortom; best een goede optie. Dat snappen we ook wel, en we weten dat jij er eigenlijk uit bent; je wil er eentje aanschaffen. Heel goed, maar waar ga je dan op letten? Dat weet jij hoogstwaarschijnlijk niet, maar na het lezen van deze blog wel. Lees vooral verder als je benieuwd geworden bent naar alles over het kopen van een elektrische fiets. 

Motor

In een elektrische fiets zit een motor. Deze motor wordt aangedreven door de accu. De accu, die laad je op met een snoertje die je gewoon kunt aansluiten op het stopcontact. Gewoon met elektriciteit, daar werkt dat motortje op dat het fietsen zo gemakkelijk maakt. Echter zit er onderscheid in de type motoren en accu’s. Op technisch gebied natuurlijk veel meer, maar wij hebben het vooral over de elektrische fiets met middenmotor en een elektrische fiets met normale motor. Een elektrische fiets met middenmotor is net even wat krachtiger dan de normale elektrische fiets. Het biedt je dus meer trapondersteuning indien gewenst (dit valt uiteraard in te stellen) en gaat vaak ook net even ietsje langer mee. De moeite waard om naar te kijken!

Dames, heren of kids?

Ook is het vanzelfsprekend van belang welk model je koopt voor de fiets. Een elektrische fiets dames is net wat anders qua hoogte, grootte, op- en afstap en ga zo maar door. Daar zitten natuurlijk allemaal logische en goed bedachte redenen achter, maar daar hoeven we het niet over te hebben. Wat voor jou belangrijk is, is dat je weet dat je een fiets moet kopen die bij jouw wensen en bij jouw lichaam past. Een fiets op de goede hoogte hebben is van cruciaal belang en verdient daarom voldoende aandacht. 

Accuduur

Dan verdient het ook nog wel even de nodige aandacht om te kijken naar de accuduur. Op welk niveau van ondersteuning kun je hoe lang fietsen met de elektrische fiets? Dit moet uiteraard aansluiten bij de wensen die je hebt, anders schiet het helemaal niets op en had je net zo goed een fiets kunnen kopen zonder ondersteuning, dat is immers waar je mee komt te zitten na een lege accu. 

Looks en prijs

Eigenlijk spreekt dit wel voor zich; de looks én de prijs moeten, als het mogelijk is, nog een beetje aansluiten bij je wensen en eisen. Er is vast wel wat te vinden voor jouw budget en de looks die je mooi vindt, kijk er zeker eens naar.

Welke wensen en eisen heb jij ten aanzien van een elektrische fiets? Laat het ons weten bij de comments onder het artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door cottonbro studio via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook