fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drumsticks met Provençaalse kruiden en couscoussalade

Zomers eet ik graag lekker buiten. Dat kan natuurlijk in de tuin, maar wat ik nog leuker vind, is om lekker het park in te gaan. En dat al helemaal na een lange dag werken! Ik maak dan graag salades en makkelijke ovenrechten, zoals dit recept hier. Het zijn heerlijk drumsticks met Provençaalse kruiden en een couscoussalade.

Lees ook: Mara’s favoriete barbecue recepten

Ingrediënten (4 personen)

1 verpakking MAGGI Braadstomen Provençaal
800 gram kipdrumsticks
300 gram couscous
2 lente uien (in ringen)
1 komkommer (in halve schijfjes)
2 gele paprika’s (in kleine reepjes)
250 gram cherry tomaten (gehalveerd)
10 blaadjes verse munt (fijngehakt)
75 gram feta (verkruimeld)
4 eetlepels olijfolie
1 citroen (uitgeknepen)
Peper en zout naar smaak

Maggi zomers eten 3

Maggi zomers eten 2

Bereiden (60 minuten)

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (geen grillstand) of 180 graden voor heteluchtovens. Ontvouw de MAGGI braadstoomzak en verwijder het stickertje. Doe de drumsticks (ongekruid) in de zak en doe de kruidenmix erbij. Masseer de zak voorzichtig zodat de kruidenmix zich goed verdeelt.
  1. Maak de zak dicht met het bijgeleverde clipje. Zorg dat er voldoende ruimte in de zak zit. Plaats de braadzak in een ovenschaal op het onderste rooster van de oven. Controleer regelmatig of de braadzak niet tegen de wanden van de oven of een verwarmingselement komt.
  1. De kip moet 60 minuten braden in de oven. Maak ondertussen de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat deze een half uur afkoelen in de ijskast.
  1. Als de kip 45 minuten in de oven staat, haal je de couscous uit de ijskast. Voeg hier de lente ui, komkommer, paprika, cherry tomaatjes en de feta bij. Voeg hier de olijfolie, het citroensap en peper en zout naar smaak aan toe. Roer goed door, verdeel de munt over de bovenkant van de salade en zet zit in de ijskast totdat de kip klaar is.
  1. Na 60 minuten is de kip klaar. Bij het openen van de zak komt er hete lucht uit, prik dus eerst een klein gaatje in de zak voordat je hem opent. Knip de zak onder het clipje door en dien de kip op met de couscoussalade.

Eet smakelijk!

Kijk hier voor nog meer zomerse recepten

Reageer ook