fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara’s favoriete barbecue recepten

Eindeloze hoeveelheden eten, zwoele zomerdrankjes en zo veel mogelijk vrienden en familie bij elkaar; genieten van een zelfbereide maaltijd onder de rook van een barbecue is mijn favo summer activity! Het is onmogelijk om te vertellen welke van de elementen het nou zo geweldig maakt, maar de combinatie van eten, drank en goed gezelschap is goud. Vandaag wil ik graag twee van mijn favoriete recepten met jullie delen: Tagliata di manzo (Mara style) en Knoflook-kruiden kippenvleugels. BBQ is tha best!

Zou je het geloven als ik je vertelde dat ik 8 jaar geleden nog een vegetariër was? Ja ja, deze meat lover is niet altijd een meat lover geweest. Mijn liefde voor het eten van een goed stuk vlees is pas écht ontstaan toen ik een jaar in Californië studeerde. Zon, zee strand en barbecueën. En niet zo’n klein beetje ook. Bijna wekelijks werden er de meest geweldige creaties op de barbecue bereid en aan de rand van een zee of zwembad opgepeuzeld. Hier aten we vaak chicken wings, lekker gekruid met een goed sausje. De tagliata di manzo heb ik voor het eerst in Italië gegeten. Een simpel recept dat van origine bestaat uit een goed stuk vlees, rucola, parmezaanse kaas en balsamico. Simpel maar oh zo lekker. Ik maak hem met goed gekruid vlees, extra lekker als hij van de barbecue komt.

Tagliata di manzo met een frisse aardappelsalade – 4 personen

Maggi Bak & BBQ marinade - 1

Tagliata di manzo

4 stukken ribeye
1 pakje Maggi BAK & BBQ marinade Original Barbecue
200 gram rucola
1 bakje kerstomaatjes, gehalveerd
1 rode ui (in dunne halve ringen)
1 prei (gewassen en in ringen)
Versgeraspte Parmezaanse kaas
Balsamicosiroop
Olijfolie
Peper

Frisse aardappelsalade

1 zak krieltjes met schil
1 teen knoflook (fijngesneden of geperst)
2 el crème fraîche
1 el citroensap
25 gram bieslook (fijngesneden)
1 prei (gewassen en in ringen)

Bereiden

 1. Steek de BBQ aan

Trek je goed-schoongemaakte barbecue uit de schuur en steek hem aan. Laat hem lekker warm worden/uitroken terwijl jij de voorbereidingen in de keuken treft.

 1. Marineer de ribeye in de Maggi BAK & BBQ marinade

Doe dit zoals aangegeven op de verpakking van de Maggi BAK & BBQ marinade Original Barbecue. Zet dit in een afgedekte schaal opzij terwijl je aan de slag gaat met de aardappelsalade.

 1. Kook de aardappeltjes (in de schil) in 10-15 minuten gaar.

Let op dat ze niet al te zacht worden, dan vallen ze in je salade uit elkaar. Giet af en laat ze in een pan met koud water afkoelen.

 1. Maak de frisse aardappelsalade door alles te mengen

Doe de crème fraîche, prei, het citroensap, de bieslook en de knoflook in een grote schaal. Gooi hier de afgekoelde en uitgelekte aardappeltjes bij. Roer de aardappeltjes door het crème fraîche mengsel heen. Dek af en zet in de koelkast.

 1. Maak de rucolasalade

Pak een grote saladekom en doe hier de rucola in. Doe de gesneden tomaatjes bij de rucola. Voeg hier ook de rode uien bij. Breng op smaak met balsamico, olijfolie, peper en zout.

 1. Bak de rib-eyes op de BBQ

Neem het gemarineerde vlees mee naar de barbecue. Bak de ribeyes 1 – 1,5 minuten op beide kanten. Hij blijft dan lekker rosé van binnen.

 1. Serveer de ribeye in dungesneden plakken op de rucolasalade. Besprenkel met de balsamicosiroop en voeg een rijke hoeveelheid Parmezaanse kaas toe. Maak af met peper. Eet samen met de frisse aardappelsalade om er een heerlijke complete barbecuemaaltijd van te maken!

Knoflook-kruiden kippenvleugels met pastasalade – 4 personen 

Maggi Bak & BBQ knoflook kruiden

Kippenvleugels

1,5 kilo kippenvleugels
2 pakjes Maggi BAK & BBQ Marinade Knoflook & Kruiden
Olijfolie

Pastasalade

300 gram farfalle
400 gram artisjokharten
1 rode paprika (kleingesneden)
1 rode ui (gesnipperd)
1 bakje kerstomaatjes
50 gram rucola
125 gram zachte geitenkaas
3 el Griekse yoghurt
2 el pesto
3 el extra virgin olijfolie
25 gram geroosterde pijnboompitten
Peper en zout

Bereiden 

 1. Steek de BBQ aan

Trek je goed-schoongemaakte barbecue uit de schuur en steek hem aan. Laat hem lekker warm worden/uitroken terwijl jij de voorbereidingen in de keuken treft.

 1. Marineer de kippenvleugels in de Maggi BAK & BBQ marinade

Doe dit zoals aangegeven op de verpakking van de Maggi BAK & BBQ Marinade Knoflook & Kruiden. Zet dit in een afgedekte schaal opzij terwijl je aan de slag gaat met de pastasalade.

 1. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar.

Giet af en laat de pasta in een pan met koud water afkoelen.

 1. Maak de yoghurtdressing

Neem een middelgroot bakje en doe hier de yoghurt, pesto en olijfolie in. Meng dit tot een mooie dressing.

 1. Meng alles door elkaar voor de pastasalade

Giet de koude pasta af en voeg hier de dressing, artisjokharten, paprika, ui, rucola, tomaatjes, geitenkaas en pijnboompitten aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Mix alles door elkaar en zet afgedekt in de koelkast.

 1. Grill de kippenvleugels op de BBQ

Neem de gemarineerde kip mee naar de barbecue. Verdeel de vleugeltjes over de barbecue en draai ze na een minuut of 6 om. Bak ook de andere kant in 6 minuten gaar. De precieze bereidingstijd is afhankelijk van de temperatuur van je barbecue. Let op dat de vleugeltjes goed gaar zijn. Als ze iets te lang liggen is het niet erg, ze zullen niet snel droog worden.

 1. Serveer de kippenvleugels samen met de pastasalade om er een volwaardige barbecuemaaltijd van te maken!

Maggi Bak & BBQ knoflook en kruiden - 1

De recepten van Mara vind je ook terug op de website van Maggi.

Tagliata di manzo met een frisse aardappelsalade – 4 personen
Knoflook-kruiden kippenvleugels met pastasalade – 4 personen 

Mara Blikslager (22 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook