fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de symptomen van het Coronavirus – Wuhanvirus

Op een markt in de Chinese stad Wuhan, waar zowel wilde dieren als landbouwdieren te koop waren,  lag vermoedelijk de bron van het nieuwste Coronavirus.  De markt is inmiddels gesloten en gedesinfecteerd, maar het virus is nog lang niet onder controle. Sterker nog, het lijkt zich snel te verspreiden. Gelukkig worden er wereldwijd maatregelen getroffen om een pandemie te voorkomen. 

Uitwerpen van slangen mogelijk de boosdoener

Uit genetische analyse blijkt dat het virus mogelijk van slangen op mensen is overgesprongen dankzij een verandering in een gen dat de productie van een eiwit regelt. In een artikel in NewScientist lazen we dat “als het virus in uitwerpselen van de dieren is beland, het in vernevelde vorm kan zijn vrijgekomen. Vervolgens kan het zijn ingeademd, zo speculeren sommige onderzoekers.”

Tot nu toe lijkt het aantal slachtoffers mee te vallen, maar de zorg bestaat dat het virus muteert en gevaarlijker wordt.

Wat zijn de symptomen van het Wuhanvirus?

Het Wuhanvirus is een nieuwe variant van een coronavirus, dat deel uitmaakt van dezelfde virusfamilie als SARS en MERS.  Coronavirussen komen vaker voor en veroorzaken doorgaans milde problemen aan de luchtwegen, zoals hoesten en een loopneus. Maar er bestaan ook zwaardere varianten zoals bijvoorbeeld SARS, MERS en nu het Wuhanvirus.

De mensen die besmet zijn met het Wuhanvirus hebben de volgende klachten:

  • koorts
  • hoesten
  • moeite met ademhalen

Tot nu toe lijkt het erop dat de klachten zich voordoen ongeveer 2 tot 14 dagen na de besmetting.

Kun je voorkomen dat je het Wuhanvirus krijgt?

Tot nu toe is het virus gelukkig niet in Nederland gesignaleerd. Er schijnt wel een run te zijn op mondkapjes, maar de vraag is of je je daar echt goed mee kunt beschermen. Vooral belangrijk is het om je weerstand zo hoog mogelijk te houden en altijd je handen goed te wassen. Het mondkapje zorgt er vooral voor dat je je bewust bent van het risico dat je iets op kunt lopen.

Wat ga jij doen om te voorkomen dat je het virus krijgt?

Ben jij iemand die de mondkapjes al in huis heeft? Of ga je vanavond lekker op tijd naar bent en start je de dag lekker met vitamientjes? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel.

Bron: Newscientist.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook