fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit moet je nooit doen met een iPhone X

Mijn vriend was dolgelukkig: na drie jaar met de iPhone 5 gedaan te hebben, vond hij dat het tijd werd voor een nieuwe Iphone. Hij doet altijd langer dan het abonnement met zijn telefoon, hij is een zuinige jongen. Pas als het arme ding echt mankementen gaan vertonen, is het tijd voor een nieuwe. Na wat getwijfel werd het de iPhone X, als kerstcadeautje aan zichzelf. Helaas was het geluk maar van korte duur.

Weken van research en voorbereiding

Weken van voorbereiding zaten er in de aankoop van de nieuwe iPhone. Het was dan ook een lastige keuze, de iPhone 8 of de iPhone X? Hij besloot voor de nieuwe stijl van Apple te gaan met een iPhone X. Een knap staaltje telecomkunst met aluminium, glas en de claim dat ie een half uur lang waterdicht is. Daarnaast een OLED-scherm dat zorgt voor een hogere helderheid en mooiere kleuren. Gezichtsherkenning natuurlijk. Een fantastische camera, een scherm ter grote van een klein iPad, een supersnel besturingssysteem… moet ik nog even doorgaan? Mannen en hun speeltjes, na die weken wist ik ook ongeveer alle voordelen op te noemen van ons nieuwe ‘familielid’.

De komst van de baby

‘Hij is er!’, als een kind dat wakker wordt op kerstochtend, rende mijn vriend naar de deur toen de bel ging. Ik heb niet gezien of hij de postbode uit blijdschap om de hals is gevlogen, maar het had zomaar gekund. In hoog tempo werd de verpakking opengescheurd en zoals een vader naar zijn kersverse kind kijkt, zo keek mijn vriend naar zijn nieuwe iPhone X. Ik begon me ernstig af te vragen of hij ooit wel eens zo liefdevol naar mij had gekeken. Ik was bang voor een paar seksloze weken. De kosten van zijn iPhone X abonnement en de 1000 euro die hij extra had moeten bijbetalen was hij ook op slag vergeten.

Gadgets onder de kerstboom

Net zoals dat bij de geboorte van een kind gaat, vroeg mijn vriend voor kerst allerlei extra gadgets voor bij zijn telefoon. Een peperduur hoesje, goede koptelefoon, etc. Omdat het nog even duurde tot het kerst was en hij hopelijk het gevraagde hoesje zou krijgen, was hij extra voorzichtig met de telefoon. Ik denk niet dat hij een kras of barst overleefd had. Op kerstavond reisden we af naar zijn ouders in Eindhoven om kerst te vieren. Onder de boom lagen tot zijn verrukking veel van de gevraagde gadgets, waaronder het hoesje. De iPhone X was nu eindelijk veilig, er kon echt niks meer gebeuren.

Tragedie in de trein

Na een gezellig kerstavond in Eindhoven stapten we weer in de trein naar Amsterdam. Een reis van zo’n anderhalf uur. Na wat gespeel op zijn telefoon hakte de alcohol er bij ons beiden in, zoals dat wel een beetje hoort bij kerst met familie. We vielen tegen elkaar aan in slaap in de trein, mijn vriend met zijn onverwoestbare telefoon in zijn hand op het tafeltje. Toen ‘Utrecht Centraal’ werd omgeroepen, schoten we wakker. Meteen paniek: mijn vriends iPhone X was spoorloos verdwenen. Na de hele coupé te hebben omgekeerd en bellen met mijn telefoon moesten we helaas de conclusie ‘gestolen’ trekken. Mensen uit de andere coupé, we zaten alleen in de 1e klas, hadden vanuit de tweede klas een jongen bij ons tafeltje zien staan toen we sliepen.

Één jaar later

Mijn vriend was een gekrenkt man. Kerst stond in het teken van zijn verloren ‘zoon’.  We werden tijdens andere familiebijeenkomsten nog getroost met dat nieuwe iPhones door de beveiliging tegenwoordig onbruikbaar zijn voor dieven, maar echt helpen deed het niet. Het is ondertussen bijna een jaar geleden en sindsdien hebben we veel geleerd: nooit je telefoon open en bloot in de trein leggen, want daar kan de iPhone X niet zo goed tegen. Pluspunt: ik heb dit jaar wel het ultieme kerstcadeau.

Reageer ook