fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is het geheim om vieze geurtjes uit de gootsteen te voorkomen

Iedereen die een huishouden runt, weet dat je tegen minstens een miljoen vervelende problemen kunt aanlopen. Vaak hebben we geen tijd om dit snel en goed op te lossen, dus nemen we dit soort dingen maar voor lief. Hier bij Damespraatjes is het onze missie geworden om op zoek te gaan naar manieren om het huishouden iets makkelijker te maken. We hebben al genoeg aan ons hoofd, toch ladies? 

Vandaag gaan we op zoek naar de manier om vieze geurtjes uit de gootsteen te voorkomen. Deze nare geurtjes komen tot stand wanneer er etensresten in de afvoerleiding komt en hier een beetje achterblijft. Wanneer dit te lang blijft zitten raakt je afvoer op termijn verstopt, maar gaat in een eerder stadium al flink stinken. In de badkamer kunnen ook dingen als haren en zeepresten dit veroorzaken.

Vieze geurtjes uit de gootsteen te voorkomen

Oplossing: houd je afvoerleidingen goed schoon. Hoe doe je dat? Zet een waterkoker met 1 tot 1,5 liter water op. Schep vier eetlepels soda in de afvoer en spoel hier het kokende water overheen. Doe dit elke week en je leidingen blijven als nieuw. Dit is het geheim om vieze geurtjes uit de gootsteen te voorkomen!

Het lijkt misschien ‘een hele klus’, maar zie het als investering in je huis. Op termijn gaat het je heel wat tijd besparen. Doe dit bijvoorbeeld wanneer je toch een kopje thee wilde zetten of wanneer je aan het schoonmaken bent. De hele klus kost je (zonder het wachten tot het water kookt) zo’n 60 seconden. Valt best mee toch?

Heb jij een vervelend klusje in het huishouden waar je graag een makkelijkere of betere oplossing voor zou willen? Laat het ons weten en wij gaan op zoek naar een antwoord! Heb jij een andere manier om vieze geurtjes uit de gootsteen te voorkomen? Ook dan willen we het heel graag weten! Zo kunnen we met elkaar de huishoudelijke taken wat makkelijker maken.

Kende je onze oplossingen voor deze problemen al? 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook