fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bloedvlekken verwijderen doe je zo!

bloedvlekken verwijderen kleding

Bloedvlekken verwijderen lijkt makkelijk. En dat zijn ze ook! Maar, dan is het wel handig om te weten hoe je het moet doen. Veel mensen denken dat het slim is om met zo heet mogelijk water aan de slag te gaan. Doorgaans als je dingen schoonmaakt, is dat ook zo. Maar wist je dat dit bij bloedvlekken juist het minst slimme is wat je kunt doen?

Een paar weken geleden stond ik heerlijk uien voor een uiensoepje te snijden. Hoewel mijn snijtechniek redelijk is, kan ik nogal ongeduldig worden als ik écht veel moet snijden. Die dag was dat het geval. Snijden, snijden, snijden… Auw, dat was mijn vinger! Het bloed gutste uit mijn vinger, zo op de vloer en op mijn witte t-shirt. Op het moment dat ik de kraan zo heet mogelijk draaide om alles uit te spoelen, greep mijn vriend in. “Stop! Bloedvlekken verwijderen doe je met koud water”.

Bloedvlekken verwijderen

En ja hoor, mijn vriend had (weer eens) gelijk. Bloedvlekken stollen zodra ze in aanraking komen met warm water en daardoor krijg je ze er (bijna) niet meer uit. Gebruik je koud water? Dan verdwijnen de bloedvlekken als sneeuw voor de zon! Gebruik daarom altijd koud water op een bloedvlek. Zelfs als hij al opgedroogd is krijg je hem er meestal uit.

Ook bij mesnturatiebloed is dit goed om te onthouden! Ben je een keer doorgelekt? Spoel je ondergoed daarom eerst uit onder de koude kraan, voordat je het in de wasmachine gooit. Op deze manier ga je heel wat kleding van de ondergang redden!

Heb jij hier ooit last van?

Heb jij ook ooit vervelende bloedvlekken die niet meer uit je bankstel, lakens, vloer of kleding gaan? Denk je dat deze tip voor bloedvlekken verwijderen ook voor jou handig is? Bij mij is er zeker een wereld open gegaan, nu ik bloedvlekken op de juiste manier weet te verwijderen.

Lees ook: Zo verwijder je bruine strepen uit de wc zonder die vieze wc borstel

zo-verwijder-je-bruine-strepen-uit-de-wc-zonder-die-vieze-borstel-760x440

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook