fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kan je schimmelvlekken in de badkamer verwijderen en voorkomen?

Op vochtige, warme plekken kan makkelijk schimmel ontstaan. En om dit te ervaren hoef je echt niet naar een tropisch land te verhuizen! Ook in Nederland hebben veel mensen last van schimmels. Vervelend. Het ziet er niet mooi uit, het kan stinken, is slecht voor je muren en slecht voor de gezondheid. De badkamer is dé schimmelplek bij uitstek, dus vandaag beantwoorden we de vraag: Hoe kan je schimmelvlekken in de badkamer verwijderen en voorkomen?

Schimmelplekken voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dus de vlekken voorkomen is een stuk fijner dan ze weg moeten halen. Schimmel ontstaat op warme en vochtige plekken, dus zorg ervoor dat je dit warme en vochtige bestrijdt. Dit doe je door goed te luchten na het douchen en het eventuele overtollige vocht weg te halen. Haal bijvoorbeeld een handdoek over de natte muur en leg een handdoek op de grond als je gaat douchen. Zo geef je schimmels geen kans!

Schimmelplekken verwijderen

Is het kwaad al geschied? Dan moet je eerst schimmelvlekken verwijderen! Dat kan natuurlijk met een chemisch reinigingsproduct, maar je kan ook zelf aan de slag met minder agressieve producten. Een bekende oplossing tegen schimmels is het oplossen van 6 gram soda in 1 liter water. Ga hiermee met een schuurspons of borstel over de schimmel en schrob het eraf. Wel weer goed drogen!

Werkt dit niet? Dan is het toch verstandig om een wat agressiever product aan te schaffen. Zodra de schimmels weg zijn kan je ze hierna voor altijd voorkomen met de bovenstaande methode.

Kan jij nu schimmelvlekken in de badkamer verwijderen en voorkomen?

Heb jij ooit schimmels in de badkamer gehad? Ik wel! Tot nu toe gebruikte ik altijd agressieve anti-schimmelproducten, maar ik ga nu ook zeker het natuurlijke maniertje proberen. Ook probeer ik vaker te luchten en merk hierdoor al een heel erg groot verschil. Hopelijk kan ook jij nu schimmelvlekken in de badkamer verwijderen en voorkomen!

Lees ook: Zo verwijder je bruine strepen uit de wc zonder die vieze borstel

zo-verwijder-je-bruine-strepen-uit-de-wc-zonder-die-vieze-borstel-760x440

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook