fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze 5 dingen maken dat je er jaren ouder uitziet

Sommige vrouwen besteden veel tijd en aandacht aan hun make-up en outfit om er verzorgd, leuk en jeugdig uit te zien. Helaas slaan ze daarbij ook wel eens de plank mis en bereiken ze een averechts effect. Op één van onze favoriete websites, Lifehacking.nl werden deze week dingen besproken die je beter niet kunt doen omdat je er daardoor ouder uit gaat zien. Graag delen we deze dingen met jullie.

1. Te veel make-up. Je ziet er al snel ouder uit als je te veel foundation draagt. Je rimpels, als die er zijn, lijken juist duidelijker zichtbaar.  Ook wordt er eerder gedacht dat je iets te verbergen hebt.

2. Verkeerde kleur nagellak. De kleuren lila en oudroze kunnen er voor zorgen dat je handen wat grauwer lijken. Kies voor een wat frissere kleur of een natuurlijk roze nagellak.

3. Geëpileerde wenkbrauwen. Door je wenkbrauwen te dun te epileren of ze juist te borstelig te laten, kun je ouder lijken. Wil je een wat jeugdigere uitstraling via je wenkbrauwen bereiken overleg dan met je schoonheidsspecialiste over de perfecte vorm.

4. Kleding keuze. Vind de juiste balans in wat je aantrekt. Kies niet voor te tuttige kleding, maar ook niet voor te jeugdig. Dit is best wel een lastige, maar gewoon veel uitproberen en vraag iemand uit je omgeving om met je mee te kijken en je eerlijk advies te geven.

5. Het dragen van setjes. Ook dit is echt een leuke tip van Lifehacking. Zelf had ik nog niet over deze nagedacht maar toen ik het las dacht ik ja, daar zit zeker wat in. “Als alles wat je draagt precies bij elkaar past, kan dat gedateerd lijken. We hebben het hier dus niet alleen over setjes juwelen, maar ook een handtas in dezelfde kleur als je schoenen en je blouse kan je ouder doen overkomen. Ga in plaats daarvan liever voor een bepaald item in een opvallende, contrasterende kleur.”

Hoe ga je om met deze tips?

Je kunt je er natuurlijk niets van aantrekken en gewoon lekker je eigen gang blijven gaan. Zeker als je bulkt van het zelfvertrouwen, daar kan geen styling tip tegenop, want een vrouw die zelfverzekerd overkomt wordt door zoveel mensen als zeer aantrekkelijk ervaren.

Maar er zijn ook dagen dat je een extra zetje in de rug kunt gebruiken en dan kunnen deze tips je helpen om dat vertrouwen in je zelf weer een beetje terug te krijgen.

Ook zijn deze tips natuurlijk handig als je er vaak te jeugdig uitziet en je bij een bespreking misschien juist een iets meer seniore indruk wilt wekken.

Hoe dan ook, we zijn heel benieuwd wat je van de tips vindt en of je eventueel nog extra tips hebt. Deel het met ons via de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Corry -

Een glimlach zal altijd de mooiste make up blijven.
Ik gebruik bijna nooit make up en rook niet. Dit zorgt er voor dat ik een fris gezicht heb en weinig rimpels. Ik ben 64 jaar en ben ook nog steeds niet grijs. Gewoon flinke mazzel. Voor mijn man ben ik de allermooiste en dat is het enige wat voor mij telt.😉

Reageer ook