fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 geniale schoonmaak tips voor de badkamer

Ik heb een enorme hekel aan het schoonmaken van de badkamer. Haren in putjes, kalkaanslag, een vieze w.c… Regelmatig kan ik het maar net binnenhouden. Gelukkig zijn er heel veel maniertjes om het iets aangenamer te maken. Wij hebben een paar steengoede tips!

Maak de spiegel schoon met thee

Zet een glas hele sterke thee. Laat het afkoelen en giet de thee in een spuitfles. Spray de thee over de badkamerspiegel en gebruik oude kranten om hem schoon te wrijven.

Maak de douche schoon met azijn en afwasmiddel

Zit jouw douche vol met vieze zeepresten en kalkaanslag. Neem dan een vulbare afwasborstel en vul hem half met azijn en half met afwasmiddel. Alle zeepresten en kalkaanslag kan je zo makkelijk verwijderen, zonder dat je handen vies worden!

Verwijder kalkaanslag met een citroen

Race naar de groenteboer, koop een citroen en snijd hem doormidden. Wrijf met de citroen langs de oppervlakten waar zich kalkaanslag bevindt en je zal zien dat dit als sneeuw voor de zon verdwijnt! Dit gaat je badkamer zeker goed doen!

Zet je zeeppompje en tandenborstelbakje eens in de vaatwasser

Het zeeppompje en tandenborstelbakje worden vaak vergeten schoon te maken! En dat terwijl je er je tandenborstel in bewaart en je handen mee wast… Je kunt ze gewoon meewassen in de vaatwasser. Wel eerst even alle zeep eruit spoelen!

Verwijder kalkaanslag in de wc met azijn

Kalkaanslag kan de wc er vies uit laten zien en vaak is het lastig te verwijderen. Gooi een flinke scheut azijn in de waterbak van de wc. Doordrenk stukken wc papier met azijn en schuif deze in de rand onder de bril. Laat dit een half uur hier zitten en besprenkel de rest van de pot ook met azijn. Verwijder het papier en schrob de wc schoon  met de wc-borstel. Zeg maar dag tegen de kalkaanslag!

Schenk chloor en allesreiniger in de bak van de wc-borstel

Houd je wc-borstel schoon en fris door in de bak waar je hem inzet, altijd een laagje chloor en allesreiniger te gieten. Dit ruikt heerlijk én het is een heel stuk frisser!

Wil je zien hoe je deze trucjes uitvoert? En ook een mooie bonustip zien? Bekijk dan deze video!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Nanette -

Ik heb echt een hekel aan schoonmaken. Ironisch gezien ben ik wel iemand die een schoon huis wilt hebben. Alle tips zijn dus welkom!

Sanne -

Bedankt voor deze geniale tips. Schoonmaak tips zijn altijd welkom. Er zijn zoveel handige trucs die goed kunnen helpen.

Nanette -

Wat een top tips dit zeg. Te gek dit filmpje. Deze tips zou iedereen moeten gebruiken voor de badkamer.

Reageer ook