fb
Damespraatjes Damespraatjes

De ronde eettafel is weer helemaal hip, hot and happening!

ronde eettafel

Ronde vormen: waar doet dat jou aan denken? Bij ronde vormen denk ik aan vrouwelijkheid, sierlijkheid, comfort en warmte. Hele positieve associaties dus! En tóch koos ik in mijn interieur juist voor veel hoekige vormen. Zo werd ik altijd wild van super strakke banken, langwerpige tafels, vierkante lampen en lantaarns en rechthoekige vloerkleden. Toch ben ik daar flink op aan het terugkomen en kies ik weer vaker voor ronde vormen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie ronde eettafel?

Ronde vormen in een hoekig huis

Ronde vormen kunnen een kamer enorm veel sfeer geven. Zo is ons jaren ’30 huis vrij ‘hoekig’. Heel erg mooi natuurlijk, maar door ook voor hoekige meubels te kiezen, kan het wat kil worden. Door juist voor ronde meubels en accessoires te kiezen, kan je dit doorbreken. Zo kozen wij voor een groot rond vloerkleed in de woonkamer, hebben we ronde lampen boven de eettafel en staat er sinds een paar dagen een ronde jacuzzi in de tuin. Rond maakt mooi!

Ronde eettafel zorgt voor gelijkwaardigheid

Helemaal logisch dat ook ronde tafels weer helemaal hip, hot and happening zijn. En wist je dat eten, borrelen of vergaderen aan een ronde tafel het groepsgevoel enorm ten goede kan komen? Dit komt door het feit dat ieders plek aan een ronde tafel ‘gelijk’ is, waar bij een langwerpige tafel elke plek een bepaalde betekenis heeft. Een ronde tafel zorgt voor gelijkwaardigheid en neemt een bepaalde hiërarchie weg. Veel mensen ervaren dit (onbewust) als heel erg prettig.

Combineren met eetkamerstoelen

Persoonlijk vind ik dat eetkamerstoelen vaak ook ‘natuurlijker’ vallen onder een ronde tafel. De meeste stoelen hebben een rugleuning die een ronde vorm heeft en dat correspondeert prachtig met de vormen van de tafel. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit voorbeeld van Sohome. Je ziet dat de rugleuningen van de eetkamerstoelen prachtig uitlijnen met de ronde tafel. Heel chique én direct een rustig gevoel!

ronde eettafel

Verschillende materialen

Het leuke aan de nieuwe rondetafeltrend, is dat je zo veel kanten op kunt! De klassieke houten tafel is rond heel erg mooi, maar ook ronde tafels van marmer, glas, kunstsof of staal zijn heel cool! Een glazen tafel heeft soms het imago ‘kil’ te zijn. Hier heb je bij een rond exemplaar echt geen last van! Combineer hem met eetkamerstoelen met een zachte velvet of teddy stof en zelfs een glazen tafel straalt warmte en gezelligheid uit.

Wat vind jij van een ronde eettafel?

Wat vind jij mooie vormen voor tafels en andere meubels? Ben jij de laatste tijd ook weer meer van ronde vormen in het interieur gaan houden? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook