fb
Damespraatjes Damespraatjes

Harper: “De oppas helpt nare verhalen over ons gezin de wereld in”

De oppas helpt nare verhalen over ons gezin de wereld in

Met het volste vertrouwen liet Harper haar zoon Jack (6 jaar) en dochter Marie (4 jaar) elke week één middag achter bij de oppas. “Hier in de buurt hebben wij een groepje meiden dat graag wil oppassen. Super fijn, want zo kunnen mijn man en ik allebei weg, hebben de kids een geweldige middag en verdient zij iets bij. We hadden alleen nooit verwacht dat dit ons leven zó op zijn kop kon zetten…” 

Prachtige knutselwerken

Eefje, de vaste oppas van Jack en Marie, was op stage in het buitenland en kon een aantal maanden niet oppassen. “Jammer, want Eefje is een schat. Ze woont in het huis achter ons en past al twee jaar lang bijna elke week een middag op Jack en Marie. De kinderen vinden het heerlijk met Eefje. Ze is relaxt, grappig en heel creatief. Na een middag met Eefje ligt de eettafel vol prachtige knutselwerken. En ook fijn: ze kookte alvast, zodat ik bij thuiskomst direct met de kinderen aan tafel kon.”

Vervanger geregeld

Als Eefje vertelt dat ze 9 maanden naar het buitenland gaat, zijn Jack, Marie en Harper verdrietig. “Maar gelukkig was er een studiegenoot van haar die het wel zou willen overnemen: Kelly. Ik vond het fijn dat Eefje zelf al een vervanger had geregeld en stuurde haar meteen een appje met de vraag of ze kennis wilde komen maken. Diezelfde week had ik een afspraak met Kelly op de planning staan.”

Goede eerste indruk

Kelly maakt een goede eerste indruk. “Ze was precies op tijd, zag er verzorgd uit en stelde zich netjes voor. We dronken thee en bespraken de oppaswerkzaamheden, het uurtarief en de kinderen. Kelly gaf aan dat ze al veel oppaservaring had en dat het ook geen probleem was om de kinderen uit school te halen en ’s avonds vast het eten klaar te maken. Ik zag het helemaal zitten en de eerste oppasdag werd vastgelegd.”

Te laat

Die eerste dag loopt het helaas niet zoals gehoopt. “Kelly moest om 14:30 uur de kinderen uit school halen, naar huis lopen, oppassen en de avondmaaltijd bereiden. Bij het ophalen ging het al mis. Rond 14:45 werd ik gebeld door de juffen van de kinderen met de vraag of ik er al bijna aankwam. Ik legde uit dat er een nieuwe oppas zou komen en heb haar meteen gebeld. ‘Sorry, ik ben onderweg! Lekke band!’, zei ze aan de telefoon. Om 14:50 ontving ik van haar en de kinderen een foto dat alles goed was. Geen goed begin…”

Op de bank

Als Harper om 18:00 uur thuiskomt, zitten de kinderen op de bank voor de tv. “Prima, ze mogen van mij best even tv kijken als de oppas staat te koken. Maar niet alleen de kinderen zaten onderuitgezakt op de bank, ook Kelly lag er als een zoutzak naast. Toen ze mij zag stond ze snel op en wilde haar jas pakken.”

Niet gekookt

Terwijl Kelly direct naar huis probeert te gaan, wil Harper graag weten hoe de middag was. “Ik vind het fijn om te horen wat ze hebben gedaan en of er bijzonderheden waren. Kelly gaf aan dat de kinderen tv wilden kijken en dat ze dat hebben gedaan. Niet even, maar de hele middag… Niet alleen hebben ze de hele middag met z’n drieën op de bank gelegen, Kelly heeft ook niks aan het eten gedaan. Ze kende dit recept niet en was bang dat het zou mislukken. Lekker dan.”

Tv kijken

Harper neemt afscheid van Kelly en vraagt aan de kinderen hoe het was met de nieuwe oppas. “Zij vonden het stom en zeiden dat ze Eefje missen. ‘Eefje was altijd op tijd en nu moesten we binnen met de juf op Kelly wachten. Ik was bang dat niemand ons kwam halen’, zei Marie. ‘En ze wilde niet tekenen en knutselen, maar vond dat we tv moesten kijken’, vulde Jack aan. Ik wist niet wat ik hoorde.”

Geen klik

Die avond stuurt Harper een bericht naar Kelly. “Ik heb haar bedankt voor het oppassen van vandaag, maar gezegd dat er vanuit ons toch geen klik is en dat we op zoek gaan naar iemand anders. Kelly heeft daar nooit meer op gereageerd. Daar kon ik best begrip voor opbrengen. Het is ook niet leuk als je na je eerste dag niet meer hoeft terug te komen.”

Weinig animo

Wanneer Harper op zoek gaat naar een nieuwe oppas, merkt ze dat er weinig animo is. “Ineens was iedereen druk en kon ik niemand vinden. Na belletje nummer tien heb ik Eefje geappt met de vraag of zij misschien iemand wist. Eefje appte terug of ze mij even mocht bellen. Ze had namelijk wat rare verhalen te horen gekregen.”

Rare verhalen

Harper belt Eefje meteen en vraagt wat er aan de hand is. “Er gaan onder de oppassen in de buurt allemaal rare verhalen over jullie rond. Zo zou jij veel later thuiskomen dan zijn afgesproken, betaal je de oppas te weinig uren uit en zijn de kinderen slecht opgevoed. Ik kreeg de verhalen hier ook door en was heel erg verbaasd. Jullie zijn een heel leuk gezin en ik herken me helemaal niet in deze verhalen”, vertelde Eefje.

Kelly is kwaad

Na het gesprek met Eefje denkt Harper wel te weten waar deze verhalen vandaan komen. “Dat komt natuurlijk van Kelly, die kwaad is dat ze niet meer hoeft terug te komen. Ik vermoed dat ze niet de echte reden hiervan tegen haar ouders en vriendinnen durfde te vertellen en dat ze er daarom een ander verhaal van heeft gemaakt. Wij hebben daar last van, want niemand wil nu nog bij ons oppassen.”

Geen nieuwe oppas

Harper en haar man besluiten voorlopig geen nieuwe oppas in te schakelen voor die ene middag per week. “Dat voelt niet goed. We wachten liever tot Eefje weer terug komt. Mijn man en ik werken nu om de week een middag vanuit huis. Helemaal geen probleem, maar een oppas is veel leuker. Ik baal ervan dat deze verhalen maar moeilijk de wereld uit te helpen zijn. Ik heb Kelly zelfs geappt met de vraag of ze dit kan herstellen, maar heb nooit een reactie gekregen. Zo ongelofelijk naar! Nog vier maanden en dan is Eefje terug. We kunnen niet wachten!”

Afbeelding: Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Mechtilde -

Aan de schandpaal met Kelly. Gewoon hetzelfde doen over haar, maar dan de waarheid vertellen. En eindigen met je blijdschap dat over niet al te lange tijd de vaste oppas weer terug is.

Joris -

“Ik heb Kelly zelfs geappt met de vraag of ze dit kan herstellen”. Zonder eens te verifiërne of informeren of die ‘verhalen’ daadwerkelijk bij haar vandaan komen, dus? Wow.

Hoe heeft het precies ‘je leven op z’n kop gezet’? Jullie werken om en om een dag in de week thuis. Poe poe. Tamelijk overtrokken kop dus.

Fiene -

Vervelend dat iemand zich zo laat kennen.
En hetzelfde doen is wel kinderachtig eigenlijk. Op deze manier zou je wel referenties moeten vragen om te kijken hoe die het ervaren had. Maar idd over vier maanden is Eefje er weer😀

Petra van Dorp -

Goed opgelost, en laat het nu achter je. Laat dat kind maar lekker in haar sop gaarkoken, het waait vanzelf wel over. Zodra Eefje weer terug is, gaat alles weer z’n vertrouwde gangetje. En weer dooorrr!

Reageer ook