fb
Damespraatjes Damespraatjes

Colette weigert om een koffiezetapparaat te kopen alleen maar voor de visite

geen koffiezetapparaat

Na een lange dag hard werken, tussen het shoppen door of na een stevige wandeling in het bos is een dampende bak vers gezette koffie een ware traktatie. Althans voor de meeste mensen. Niet voor Colette. Zij houdt niet van koffie en heeft om die reden ook geen koffiezetapparaat. “Mijn moeder voelt zich niet welkom bij mij. Echt zo overdreven.”

Colette is opgegroeid in een gezin waar de hele dag door koffie werd gedronken. “Mijn moeder heeft zo’n filterapparaat en als de pot te lang op het warmhoudplaatje staat, dan wordt de koffie zo sterk dat je ‘m kunt knippen. Die volle, verbrande lucht vond ik als kind al vreselijk. Koffiebonen daarentegen vind ik heerlijk om te ruiken maar om te drinken, nee.”

Met melk en suiker

De oma van Colette probeerde haar kleindochter aan de koffie te helpen. “Deed ze heel veel suiker en melk erbij en dan gaf ze het mij. Ik dronk het wel, maar heb er nooit echt wat aan gevonden.” Later, toen bekend werd dat teveel koffie helemaal niet zo goed is voor een mens, wist Colette het zeker: voor haar geen bakkie pleur. “Koffie vernietigt vitamines, het zorgt voor een verhoogde hartslag waardoor je hyper wordt, het bevat schadelijke stoffen en het verzuurt het lichaam. Nou, dat lijken me redenen genoeg om aan de thee te gaan toch?”

Neemt veel ruimte in

Colette die een gezonde levensstijl belangrijk vindt, drinkt veel thee en water. Als ze visite krijgt, dan kunnen ze alles krijgen, maar geen koffie. “Mijn moeder is daar boos over. Ze vindt het belachelijk dat ik geen koffiezetapparaat heb zodat ik mijn gasten een bakkie kan serveren. Ik vind haar reactie zo overtrokken. Het is weer een apparaat in de keuken dat veel ruimte inneemt en dat ik notabene zelf niet eens gebruik. Waarom zou ik er dan een in huis hebben? Ik ben juist heel erg aan het ontspullen omdat ik van mening ben dat een mens niet zoveel nodig heeft om een gelukkig leven te leiden. Dus alles wat mij niet kan bekoren, komt het huis niet in.”

Vriendinnen komen niet meer

Waar Colette wel een beetje mee zit, zijn haar vriendinnen. Al jaren spelen ze samen in een volleybalteam en de traditie is dat ze één keer in de maand koffie drinken bij een vriendin thuis. Maar telkens als Colette aan de beurt is om ze ontvangen, zegt een ander in de groepsapp dat het wel bij haar kan. De reden daarvan is dat Colette geen koffie in huis heeft, terwijl de meiden dol zijn op lekkere cappuccino’s. “Dus willen ze niet meer bij mij thuis komen. En ik vind dat naar omdat ik trots op mijn gezellige appartementje ben en ze het graag laat zien.” De groepsdruk is echter te groot en zo worden de koffieochtendjes niet bij Colette gehouden.

Twijfel

Toen haar moeder zei dat ze zich niet welkom voelde bij haar eigen dochter, schrok Colette daar wel van. “Ik ben super gastvrij en ik heb altijd wat lekkers in huis. Alleen dus geen koffie. En dat dat zo’n issue is, verbaast me best een beetje. Sterker: ik vind het schokkend. Maar ik heb me echt voorgenomen om niets meer in huis te nemen dat ik niet gebruik. Apparaten en spullen die alleen maar stof stonden te vangen heb ik lang genoeg in huis gehad en die heb ik er bewust uitgegooid. En zo erg is het toch niet om een theetje met me te drinken?”

Wat vind jij? Heeft Colette groot gelijk dat ze geen koffieapparaat in huis heeft? En is het aan de visite om zich aan te passen aan haar drankaanbod? Of vind je dat ze gewoon een apparaat moet aanschaffen zodat ze haar vriendinnen en moeder kan geven wat ze lekker vinden? Praat mee in de comments onder dit artikel.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

6 reacties

Jolanda -

Ik vind het raar. Ik heb ook cola voor mijn gasten in huis terwijl ik dat zelf niet drink.

Joris -

Nog altijd aan het weigeren, dus. Heel goed. Poot stijf houden. Kon je wat met alle eerdere tips en suggesties, Colette? Zie https://web.archive.org/web/20230928065638/https://damespraatjes.nl/colette-weigert-om-een-koffiezetapparaat-te-kopen/

Fiene -

Wat apart verhaal eigenlijk..
Het hoeft toch niet zo moeilijk te zijn?
Hoezo komen je vriendinnen niet meer en vind je moeder jouw niet gastvrij? Alleen om de koffie? Lijkt mij sterk. Ik drink geen koffie alleen thee en ik drink geen alcohol toch zie ik mijn vrienden gewoon en het is ook gezellig met thee en frisdrank. Enne ze kunnen zelf toch ook wat meenemen?

Kat -

Wat is er mis mee om een pakje staafjes oploskoffie in huis te halen?
Ik lust geen thee. Maar voor vrienden heb ik wel wat in huis.

Mereltje -

Goedenavond, als u geen apparaat er nog bij wil hebben, waarom zet u dan geen koffie zoals vroeger.
Filter met filters erin , dan koffie erin ,met potje eronder met kokend
water.
Maar een koffiezetapparaat ,Senseo
of espresso apparaat wat is daar mis mee?
💐

Ginny -

Ze heeft gelijk, maar voor die enkele keren kan ze het toch lenen?

Reageer ook