fb
Damespraatjes Damespraatjes

Christy’s kinderen ontdekken via Facebook nieuwe vriendin vader: “Heel zielig voor ze”

relatie bekend via facebook

Of er nou veel ruzie in huis was of dat de relatie in stilte onder druk stond: het is voor kinderen altijd verschrikkelijk als ouders uit elkaar gaan. Voor veel kinderen zijn ouders een veilige basis. Een gegeven waar ze altijd op terug kunnen vallen. Gaan de ouders uit elkaar? Dan kan dit gevoel van een veilige basis bij sommige kinderen flink onder druk komen te staan. Door hier als ouders op een bewuste manier mee om te gaan, komt het met de meeste kinderen gewoon helemaal goed. Wij spraken een moeder waarbij haar ex-man wat minder moeite deed om overal zo bewust mogelijk mee om te gaan. 

Scheiden

“Jeffrey en ik hadden veel ruzie. Heel veel ruzie”, vertelt Christy. “Het begon ’s ochtends al over kleine dingen als de afwas en het klaarmaken van de kinderen. Als we ’s avonds naar bed gingen, waren we nog steeds aan het kibbelen. Vaak ging het nergens over, maar dat krijg je als je elkaar eigenlijk niet kunt uitstaan.” Na een huwelijk van twaalf jaar, waarin ze twee zonen krijgen, besluiten Jeffrey en Christy te gaan scheiden.

Niks onbesproken laten

“Toen de we het tegen de kinderen vertelden, waren ze niet verbaasd maar wel erg verdrietig. Die avond hebben we als ‘gezin’ gegeten en konden Jos en Niels al hun vragen stellen.” De jongens zijn vooral benieuwd waar ze gaan wonen, of hun ouders een nieuwe relatie krijgen en hoe ze het doen met de cavia’s. ” We hebben gezegd dat dit allemaal dingen zijn waar we met z’n vieren beslissingen over zouden nemen en dat niks onbesproken zou blijven. Dat gaf rust aan de jongens.”

Blonde bimbo

Aan de rust komt abrupt een einde wanneer Jeffrey al na drie weken een foto met een andere vrouw op Facebook plaatst. “Hij was net in zijn nieuwe huurappartement getrokken, de jongens hadden hun nieuwe slaapkamer nog niet eens gezien. En ja hoor: dan zien ze Jeffrey met een blonde bimbo op Facebook. Met bij de foto een hartje notabene.”

Iedereen mag het weten

Jos en Niels komen huilend met hun iPad naar Christy toe. “Ik wist niet wat ik moest zeggen. Direct heb ik de telefoon gepakt, heb Jeffrey gebeld en hem gezegd dat hij deze foto direct moest verwijderen. Hij weigerde en zei dat iedereen mocht weten dat hij verliefd was. Ik heb opgehangen, zette de jongens bij de buurvrouw af en ben naar Jeffrey gereden.”

Nieuwe vriendin

Als Christy aanbelt bij Jeffrey zijn nieuwe appartement, doet de nieuwe vriendin de deur open. “Ja, hallo? Kan ik je helpen” zei ze. “Het was duidelijk dat ze mij niet herkende, dus ik vroeg waar Jeffrey was. ‘Haar Jeffie was effe boodschappies halen’, zei ze. Ik heb de deur in haar gezicht dichtgesmeten en ben naar de supermarkt gereden.”

Uitbarsting op de parkeerplaats

Christy wacht Jeffrey op bij zijn auto. “Hij schrok zich dood toen hij mij zo kwaad zag staan. Ik weet niet wat mij bezielde, maar ik ben me toch een partij tekeer tegen hem gegaan. ‘Hoe kun je dit maken naar de kinderen? Die jochies moeten onze scheiding nog een plekje geven en dat plaats jij een foto van jou en je nieuwe vriendin op Facebook?! Dit had je persoonlijk tegen ze moeten vertellen. En tegen mij ook trouwens! Jij bent een loser van een vader, die alleen maar aan zichzelf denkt. En wat denk je wel niet van je ouders en je vrienden? Moeten ook zij via Facebook ontdekken dat je na drie weken al weer een ander neukt? Veel mensen weten nog niet eens dat we uit elkaar zijn!’, schreeuwde ik over de parkeerplaats.”

Klappen

Omstanders die naar de uitbarsting van Christy hebben staan luisteren, begonnen te klappen. Jeffrey viel stil en stapte in de auto. “Hij had duidelijk door dat het echt niet door de beugel kan wat hij heeft gedaan. Ik voelde me zo gesteund door de mensen op de parkeerplaats. Natuurlijk hebben de kinderen hier niks aan, maar voor mij voelde het even goed. Ik ben zó blij dat ik van die man af ben!”

Filmavond

Om de kinderen te troosten, koopt Christy een grote zak popcorn en een zak M&M’s. “We hebben een heerlijke filmavond gehad met z’n drieën. Lekker knuffelen en kroelen op de bank, dat is wat de jongens nodig hebben op dit soort momenten. Ik vind het zo erg voor ze. Eerst ontdekken dat hun ouders uit elkaar gaan, om vervolgens te zien dat hun vader al na drie weken een ander heeft en niet eens de moeite neemt het ze persoonlijk te vertellen. Met Jeffrey reken ik later wel af, mijn jongens zijn mijn prioriteit.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Miranda -

Ik begrijp helemaal wat deze mw. Bewoog om zo te reageren. Ik heb een soort gelijk iets meegemaakt nog niet zo lang terug alleen kwam mijn dochter er niet via en achter maar vertelde hij het haar wel. In dezelfde maand als dat ze te horen kreeg dat wij gingen scheiden. Ze heeft er nu (10 maanden na dato) nog last van.

Reageer ook