fb
Damespraatjes Damespraatjes

Cindy: ‘Mijn man is verslaafd aan Facebook en checkt profielen van jonge meisjes’

man-facebook-jonge-meisjes

Cindy (34 is gek op social media. “Via Facebook, Instagram en Twitter houd ik contact met de buitenwereld. Ik kan echt niet meer zonder.” Toen ze haar man Frans leerde kennen, nu drie jaar geleden, moest hij niets van social media hebben. Tegenwoordig is dat wel anders. Sterker: hij checkt sites van wel heel jonge meisjes.

Hij wilde onvindbaar zijn

Dagelijks post Cindy iets op Facebook. “Er waren tijden dat ik soms wel twee of drie foto’s op mijn pagina zette, maar dat doe ik inmiddels niet meer. Ik vond het teveel en had het idee dat ik mijn vrienden en volgers overlaadde met mijn enthousiasme.” Van haar leven heeft ze nooit een geheim gemaakt: iedereen mag zien wat ze doet, waar ze is en met wie. Frans leerde ze kennen in een lunchroom waar hij werkt. Ze vond hem leuk en wilde meer over hem te weten komen. “Dus ik dacht: even checken. Ik snapte er niets van, hij deed niet aan social media.” Daar had hij een reden voor; in zijn lunchroom kwamen veel vrouwen die hem leuk vonden. Het was voor hem zaak om onvindbaar te zijn en te blijven. Zin in allerlei berichtjes had hij niet.

Verslaafd aan Facebook

Cindy moest hem dus gewoon ouderwets mee uit vragen. Tot haar grote verrassing wilde hij met haar uit eten. “Het was vanaf moment één leuk. Ik vond hem leuk, hij mij. A match from heaven.” Al snel gaan ze samenwonen. In hun huis hebben ze allebei een eigen kamer. “Dat was voor mij een voorwaarde: ik moet een kamer hebben waarin ik me kan terugtrekken. Mijn eigen rommeltjes neer kan zetten, waarin ik kan werken. Gelukkig snapte Frans dat en wilde hij dat zelf ook.” Ze haalt hem over om ook op Facebook te gaan. Aarzelend maakt hij een pagina aan. Maar al snel vond hij het leuk. “Ik moest om Frans lachen. Hij werd enorm enthousiast. In no time maakte hij vrienden en had hij een levendige pagina waarop hij net als ik, graag van alles plaatste. Uren was hij er druk mee. Verslaafd dus.”

Jonge meisjes

Vooral vrouwelijke klanten uit de lunchroom sturen hem vriendschapsverzoeken die hij allemaal accepteert. “In zijn zaak komen ook veel scholieren. Jonge meiden die in een tussenuur een broodje bij hem halen. Dat zijn echt meisjes van een jaar of zeventien a achttien.” Het begint Cindy op te vallen dat hij continu reageert op de berichtjes die die meiden op zijn tijdlijn plaatsen. “Ik sprak hem daarop aan, maar hij wuifde het weg. Wat maakte ik me druk? Gewoon spielerei.”

Lees ook: Cindy: Mijn vriend vindt mij niet meer sportief en veel te dik

Fleur is achttien

Ze vertrouwt het niet en logt in op Frans zijn account als hij aan het werk is. In de persoonlijke berichten ziet ze tot haar grote schrik dat hij met die meiden chat. “Hij is vooral gecharmeerd van Fleur, daarmee heeft hij hele gesprekken. Fleur is achttien.” De berichtjes zijn seksueel getint, maar niet over de top. Cindy knalt uit elkaar van jaloezie. “Wat moet ik doen? Ik kan hem er niet mee confronteren. Ja, kan natuurlijk wel, maar dan weet hij gelijk dat ik zijn gangen ben nagegaan.” Toch denkt ze dat het gesprek met hem aangaat. “Ik voel me er rot onder. Alsof ik niet goed en leuk genoeg ben. Waarom zou hij anders op de praatjes van die meiden ingaan? Had ik hem maar nooit laten zien hoe leuk Facebook is. Dan had ik dit niet gehad.”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook