fb

Danie en Noud zouden gaan scheiden, maar kwamen weer samen tijdens de lockdown: “We hebben elkaar nodig”

Een paar weken geleden schreven we over Sabine en Tom die vlak voor de uitbraak van het coronavirus besloten te gaan scheiden en de lockdown nog met elkaar moesten doorbrengen. Een heel ongelukkig moment om zo op elkaars lip te zitten… Maar dat een lockdown je gestrande huwelijk ook kan redden blijkt wel uit het verhaal van Danie en Noud. Terwijl ze samen de lockdown doorbrachten, kwamen ze nader tot elkaar. 

Moeilijk te accepteren

“De relatie van Noud en mij liep al langer stroef. Na tien sessies met een relatietherapeut besloten we om een punt achter onze huwelijk te zetten”, vertelt Danie. “Dat is best pittig als je bijna acht jaar samen bent geweest. Maar als je niks meer met deelt wordt het tijd om je conclusies te trekken…”

Thuis blijven wonen

Een paar uur na de break-up ging Nederland in lockdown. “We geloofden het bijna niet! Net op het moment dat Noud zijn spullen wilde pakken, kondigde Rutte de eerste aangrijpende maatregelen aan. Ons leven kwam in één klap stil te liggen… Het restaurant van Noud moest de deuren sluiten en ik kon niet meer werken in de schoonheidssalon.” Noud en Danie besloten dat het misschien verstandig was als Noud toch nog even hier zou blijven wonen.

Veel ruzie

In het begin hebben Noud en Danie veel ruzie. “We hadden voor de lockdown en de break-up al veel ruzie, maar nu was het erger dan ooit. We hadden allebei gehoopt op een nieuwe start en de stress van onze werksituaties had natuurlijk ook geen positieve invloed op ons humeur.” Na twee weken ruziën, kiezen Noud en Danie er voor om er het beste van te maken. “Wat heeft ruziemaken immers nog voor zin als je toch al besloten hebt om uit elkaar te gaan?”

Leuke dingen doen

Vanaf dat moment lijken de donkere wolken uit het huis van Danie en Noud weg te trekken. “We gingen weer dingen doen die we vroeger leuk vonden. Spelletjes spelen, wijn drinken en samen koken. We kochten een keyboard en volgden samen online pianolessen. Allemaal dingen waar we de maanden voor onze break-up helemaal geen zin meer in hadden samen.”

Herontdekt

Als in een film groeien Danie en Noud weer naar elkaar toe. “Toen Noud mij vroeg of ik het weer wilde proberen, wist ik het antwoord meteen: ja! We hebben elkaar nodig en houden van elkaar. Het klinkt gek, maar wij hebben de lockdown nodig gehad om in te zien hoeveel wij om elkaar geven en om te herontdekken hoe goed wij het hebben samen.”

Gaat goed

Het gaat goed met Noud en Danie. “We zijn allebei weer aan het werk, hebben de liefde teruggevonden en weten dat wij alles aankunnen samen! Kom maar op met de rest van ons leven. Als het virus helemaal weg is, willen we graag onze geloften vernieuwen.”

Volg jij ons al op Instagram? Hier geven we je een kijkje in ons privéleven en achter de schermen van Damespraatjes 🙂 

Reageer ook