fb
Damespraatjes Damespraatjes

Challenge: Mara drinkt geen alcohol tot kerst

Een paar weken geleden las ik een artikel over een jongen die honderd dagen geen alcohol heeft gedronken. HONDERD dagen. Ik kan me er geen voorstelling bij maken. Alcohol vervult in mijn leven een redelijk centrale rol. Wil ik ontspannen? Ik drink alcohol! Heb ik iets te vieren? Ik drink alcohol! Heb ik een filmavondje? Ik drink alcohol! Je ziet: ik drink veel alcohol. Toch krijg ik steeds vaker het gevoel dat ik best kan overleven met wat minder drank. Het is zo slecht voor je. Maar kan ik dat wel? 

Om dat te testen ga ik vanaf vandaag een uitdaging aan: 10 dagen zonder alcohol. Oke, het is niet zo impressive en ambitieus als de honderd dagen van mijn mannelijke voorganger, maar bij mij hakt het er flink in. Tot de kerst geen druppel alcohol drinken is niet alleen goed voor mijn doorzettingsvermogen, het is ook niet verkeerd om zo voor de feestdagen een beetje rustig aan te doen. We schransen en zuipen dan al genoeg. Althans, ik kan me dan maar slecht beheersen.

Goed, er komen meteen twee problemen om de hoek kijken: ik heb het doorzettingsvermogen van een dode vlieg en de alcoholbehoefte van Bonnie St. Claire. Hoe ga ik dit in godsnaam doen?! Ik denk dat ik moet beginnen met tegen mensen vertellen dat ze me de komende 10 dagen geen wijn meer mogen voeren. Verder lijkt het me slim om een beloning in het vooruitzicht te stellen. Wat denken jullie van een nieuw paar nieuwe schoenen? Of toch een fles Champagne? En wat als ik het tijdens de 10 dagen zwaar krijg, wat doe ik dan?

Zoals je kan zien heb ik nog niet alle antwoorden op mijn vragen. Een concreet plan heb ik des te minder. Maar, het moet goedkomen. Heeft één van jullie zin om mee te doen? Laat het me weten in de comments! Misschien kunnen we een klein digitaal supportgroepje beginnen. Een soort online AA meeting, haha!

Vervolg: Mara drinkt alcoholvrije wijn

Lees ook:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook