fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bultjes of jeuk na het scheren? Met deze tips ben je er voor altijd vanaf!

Heb jij na het scheren ook soms last van een brandend gevoel of rode bultjes? Dan ben je niet de enige! Veel vrouwen hebben hier last van, sommige vrouwen zelfs zo erg dat ze liever helemaal niet meer scheren. Gelukkig is er vrij makkelijk wat aan te doen. Met deze tips ben je voor altijd van de jeuk en bultjes af!

1. Gebruik altijd een scherp mesje. Veel messen hebben een gekleurde strip bij de mesjes. Vaak zorgt dit voor een beetje verzachting tijdens het scheren, maar het is ook een goede indicator of je je mesje moet vervangen. Verliest de strip zijn kleur en glibberige gevoel? Nieuw mesje pakken!

2. Gebruik tijdens het scheren een verzorgende scheerschuim. Heb je dit niet in huis, maar wil je wel echt scheren? Pak dan een beetje babyolie.

3. Scheer altijd met de haargroei mee. Er tegenin scheren kan dan wel sneller gaan, maar je krijgt bijna gegarandeerd last. Neem dus iets langer de tijd om het op de goede manier te doen.

4. Zet tijdens het scheren de douche lekker warm. Hierdoor wordt je huid zachter en gaat het scheren makkelijker. Minder irritatie achteraf!

5. Spoel je huid na het scheren af met koud water. Zo sluiten je poriën zich en wordt irritatie voorkomen.

6. Smeer je huid na het scheren in met een verzorgende lotion of olie. Wacht liever nog heel even met het gebruik van deodorant, dit kan een prikkend gevoel geven. Zodra de huid tot rust is gekomen, kan dit wel weer.

Lees ook:

Like je Damespraatjes trouwens al op Facebook? En wist je dat we tegenwoordig ook Instagram hebben?

Reageer ook