fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara drinkt alcoholvrije wijn

Ik ben vandaag 5 dagen nuchter. Ja, ik had zelf ook niet gedacht dat ooit nog een keer te mogen zeggen, maar het is echt waar. Ik heb sinds maandag geen druppel alcohol meer gedronken en het gaat me best prima af. Op sociale momenten mis ik het wel een beetje, maar ik zie ook wel in dat ik me niet al teveel moet aanstellen. Gewoon even doorzetten dus. Op 24 december mogen de flessen weer open, maar tot die tijd leef ik het sobere leven.

Om het leed wat te verzachten heb ik gisterenavond een kleine alcoholvrije borrel georganiseerd. Samen met drie vrienden deden we waar wij het beste in zijn: het gezellig maken. Normaal gesproken zijn de flessen wijn niet aan te slepen, maar gisteren ging het dus een beetje anders. In plaats van een glas Champagne werd een alcoholvrije Bellini het aperitief en in plaats van Grüner Veltliner en Malbec stonden er alcoholvrije wijnen op tafel.

De Bellini was eigenlijk wel het hoogtepunt van de avond. Je maakt hem normaal gesproken met Prosecco, maar ik dronk hem met kinderchampagne. En ik moet zeggen: dat is echt vet lekker. Wil je er ook een proberen? Bekijk dan dit recept van Cocktailicious!

Na de geweldige Bellini kwam de witte wijn, die ik die middag zorgvuldig had uitgekozen bij de Dirk van den Broek. Nja, zorgvuldig… Ze hadden één alcoholvrije witte wijn en één alcoholvrije rode wijn, dus die heb ik maar gewoon in mijn mandje gemikt. Voordeel: je hoeft niet na te denken waarbij je de wijn drinkt, welke druif het is of wat de voordeligste optie is. Nadeel: als je alcoholvrije wijn uit de Dirk drinkt heb je dus maar twee opties. Wit of rood. Omdat ik het mijn gasten niet aan wilde doen om alleen te kunnen kiezen tussen wit of rood, heb ik bij de Gall & Gall nog een fles alcoholvrije rode wijn gehaald. Deze was drie keer zo duur, maar daarvoor kreeg je dan ook wel een alcoholvrije Cabernet Sauvignon.

de wijnen

Goed, drie opties dus: ongeïdentificeerde witte wijn (€ 2,49 bij de Dirk), ongeïdentificeerde rode wijn (€ 2,49 bij de Dirk) en een alcoholvrije Cabernet Sauvignon (€ 7,50 bij de Gall & Gall). Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: het overgrote deel was eigenlijk niet te zuipen. Vooral de Cabernet Sauvignon van € 7,50 (!) was echt heel vies en ook de ongeïdentificeerde witte wijn smaakte naar een fles Canei die 6 weken in de zon had gestaan. Je kan je er vast wel een voorstelling bij maken. Als laatste probeerden we de ongeïdentificeerde rode wijn van de Drik en die viel hartstikke mee. Wat zeg ik? Ik vond hem gewoon prima!

Conclusie: alcoholvrije wijn is niet mijn ding. Mocht ik het dan écht nog een keer willen drinken, dan neem ik de rode fles van de Dirk. Goedkoop en prima te doen. Maar heel eerlijk, bij een borrel draait het uiteindelijk om gezelligheid. In dat kader kan ik volmondig zeggen: het was een geslaagde avond.

Enne, ik had vanmorgen geen kater. Dat is ook weleens leuk!

Lees ook: Mara drinkt geen alcohol tot kerst

de schade

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook