fb
Damespraatjes Damespraatjes

Caro: “Krijgen van een kind heeft onze relatie toch niet gered”

Krijgen van een kind heeft onze relatie toch niet gered

De relatie van Caro en Michiel begint zoals bij zoveel stellen: als een sprookje. “We leerden elkaar kennen via een gezamenlijke vriend. Na wat heen en weer appen besloten we iets te gaan drinken en werden tot over onze oren verliefd op elkaar. We ‘doorliepen’ alle mijlpalen: samenwonen, het kopen van een huis en trouwen. Het vaste riedeltje dus. En toch is het ons samen niet gelukt…” 

Eerste barstjes

Wanneer Caro en Michiel twee jaar getrouwd zijn, begint hun relatie de eerste barstjes te vertonen. “Ik werd verliefd op een collega. Dit heb ik open met Michiel besproken en tussen die collega en mij is er niets gebeurd. Om Michiel te laten zien dat ik écht met hem verder wilde, heb ik een andere baan gezocht en alle contact met mijn oud-collega’s verbroken. Helaas bleef Michiel achterdochtig en heeft mij sindsdien nooit meer helemaal vertrouwd.”

Diep gegaan

Omdat het vertrouwen van Michiel maar niet wil terugkomen, gaat het echtpaar samen met iemand praten. “Hier zijn we heel diep gegaan. Maar om nou te zeggen: dit heeft alles opgelost? Nee, dat zeker niet. Michiel bleef maar aangeven dat hij het ‘ons-gevoel’ miste. Hij voelde zich eenzaam en buitengesloten. Volgens haar was dat iets dat met de tijd zou herstellen.”

Alleen met jou

Caro doet er alles aan om het vertrouwen van Michiel opnieuw voor zich te winnen. “Ik ging nooit meer met collega’s stappen en hij kon altijd de GPS-locatie van mijn telefoon zien. Om mijn toewijding kracht bij te zetten, stelde ik ook voor om samen voor een kindje te gaan. ‘Dat wil ik echt alleen met jou’, zei ik tegen hem.”

Gezamenlijk doel

Michiel wilde al langer kinderen, maar Caro had door zijn wantrouwen lang getwijfeld. “Toen ik aangaf het nu ook graag te willen, veranderde er iets. Ik won Michiel zijn vertrouwen en we hadden weer een gezamenlijk doel. We genoten enorm van de zwangerschap en zaten weer helemaal op een roze wolk. Het voelde weer zoals het eerst voelde.”

Ultieme verbinding

Tijdens de zwangerschap heeft Caro het gevoel dat ze de juiste beslissing hebben genomen om toch voor een kindje te gaan. “Het bracht ons veel dichter bij elkaar. We konden uren praten over de kinderkamer, keken lachend naar langslopende ouders met kinderwagens op straat en fantaseerden over het gezinsleven. Ultieme verbinding, zo voelde dat. Maar toen ons dochtertje Philou eindelijk geboren was, veranderde dat.”

Alles anders

De geboorte van Philou haalt hele nieuwe gevoelens in Caro naar boven. “Ineens was alles anders. Ik voelde me zeker nog verbonden met Michiel, maar mijn focus kwam bij Philou te liggen. In één klap ging al mijn aandacht van Michiel naar ons dochtertje. Heel normaal natuurlijk, maar Michiel leek wel jaloers. Hij kon het niet hebben dat mijn hoofd en lichaam volledig tot haar beschikking stonden. En dat er dus minder tijd en aandacht voor hem was.”

Geen oog voor hem

Michiel zegt vaak dat hij terugverlangt naar de zwangerschap en ‘die heerlijke tijd met z’n tweeën’. “Dat voelt voor mij zó oneerlijk. Hij wilde graag een kind en ik heb daarmee ingestemd, mede omdat ik hoopte dat hij dan eindelijk tevreden zou zijn. Nu is onze dochter er en geef ik haar alles wat ik heb en raakt hij gepikeerd omdat hij vindt dat ik geen oog meer heb voor hem. Ook nu zegt hij zich weer ‘eenzaam en buitengesloten’ te voelen.”

Overheen kijken

Caro stelt aan Michiel voor om weer samen met iemand te gaan praten. “Dat hebben we gedaan. Hier hebben we besproken dat deze situatie tijdelijk is en dat er straks heus weer meer tijd en aandacht voor ons tweeën komt. Als Philou straks op haar eigen kamer slaapt en ze niet meer volledig afhankelijk van mij is voor de voedingen. Ik dacht dat hij hier overheen kon kijken, maar blijkbaar niet.

Niet genoeg

Op nieuwjaarsdag zegt Michiel dat hij het niet meer ziet zitten en verterkt. “Zijn koffer was al gepakt en voordat ik de kans kreeg op zijn mededeling te reageren, was hij weg. Ondanks dat het helemaal niet soepel liep tussen ons, had ik dit niet zien aankomen. Ik had echt het gevoel dat we samen op de juiste weg waren, maar voor hem was het niet genoeg. ‘Ik heb me verkeken op het krijgen van een kind’, zei hij toen we elkaar later spraken. ‘Ik dacht dat het ons dichter bij elkaar zou brengen, maar het heeft je verder bij me vandaan getrokken’.”

Eeuwig schuldig

Caro is inmiddels van de grootste schrik bekomen. “Langzaam maar zeker begint het leven als alleenstaande moeder te wennen. Ik heb een eigen appartement gehuurd en Philou is vijf dagen per week bij mij. Het klinkt gek: maar ergens voelt het als een opluchting. Ik had écht gedacht dat Michiel en ik het zouden redden samen en heb daar alles voor gegeven. Maar uiteindelijk moet ik ook concluderen dat er misschien al te veel kapot was. En dat ik het sowieso nooit goed kon doen. Ik zie de toekomst positief tegemoet. Het is alleen heel jammer dat Philou hier de dupe van is. En daar zal ik me eeuwig schuldig over blijven voelen.”

Bovenste afbeelding: Seyi Ariyo via Unsplash

Pip: ‘Mijn man heeft me iets verboden: ik weet niet hoe ik hiermee om moet gaan’

De leukste, mooiste en grappigste man? Met hem woont Pip samen. Youri is de liefste man van de wereld die haar alle vrijheid geeft om de dingen te doen die ze leuk vindt. “Maar er is een ding dat hij mij absoluut heeft verboden… LEES HIER VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Goh.

Reageer ook