fb
Damespraatjes Damespraatjes

Pip: ‘Mijn man heeft me iets verboden: ik weet niet hoe ik hiermee om moet gaan’

Mijn man heeft me iets verboden

De leukste, mooiste en grappigste man? Met hem woont Pip samen. Youri is de liefste man van de wereld die haar alle vrijheid geeft om de dingen te doen die ze leuk vindt. “Maar er is een ding dat hij mij absoluut heeft verboden.”

Pip heeft drie vriendinnen die ze nog kent van de middelbare school. “Saar en Lot zijn al jaren mijn beste vriendinnen. We kunnen zo ontzettend goed met elkaar over weg en als ze we met z’n drietjes zijn komt er nauwelijks een ander tussen.” Het is ook een opvallend trio: Pip is een blondine, Saar een brunette en Lot een ginger. De meiden trekken altijd veel bekijks als ze samen op pad gaan. “En dat doen we vaak. Regelmatig spreken we met elkaar af om lekker te eten en om de kosten te drukken doen ze dat het liefst bij elkaar thuis. Wel zo makkelijk. Er wordt dan uitgebreid gekookt en de wijn vloeit rijkelijk.

We schamen ons nergens voor

“Ik kijk altijd enorm uit naar die avondjes. Hoe vaak we elkaar ook zien, we hebben elkaar altijd heel veel te vertellen. Zo bijzonder is dat. Met andere vriendinnen ben ik soms een beetje uitgepraat maar met Saar en Lot is dat dus zeker niet het geval.” Naast etentjes gaan de drie musketiers ook eens in de drie maanden naar de sauna. “Zo’n dagje spa wellness doet ons goed. En ook daar hebben we veel pret. Het is fijn als je elkaar zo door en door kent, geen geheimen voor elkaar hebt en je nergens voor hoeft te schamen.”

So far so good toch?

So far so good, zul je denken. “Ja, tot zover alles flex. Maar laatst was ik aan de beurt om voor de meiden te koken en dat deelde ik Youri mee. Tot mijn grote verbazing werd hij boos en verbood hij de meiden bij ons thuis te laten komen. Ik stond echt perplex. Hij had zich verheugd om die avond lekker languit op de bank te liggen en lekker series te kijken. Drie van die druktemakers om zich heen kon hij even niet hebben. Hij had toch al zo’n druk leven.” Pip, die eerst nog denkt dat Youri een grapje maakt, geeft aan dat hij dat dan misschien op zijn bed zou kunnen kijken. Hij werd nog bozer, hij was toch geen klein kind meer dat zich naar zijn kamer laat sturen. “En daarbij, zei hij, het is mijn huis. Punt. Uit!”

Wat zullen de buren denken?

Pip krijgt het idee dat hij de meiden helemaal niks vindt. “Saar en Lot zijn echte stuiterballen, maar zulke lieve daar kun je alleen maar van houden. En ja ze lopen af en toe naar buiten om even een peukie te roken en Youri vindt dat vervelend. Is bang dat de buren daar wat van vinden. Maar erger vindt hij nog dat ze daarna weer stinkend binnen komen. Ook vindt hij dat ze te veel wijn drinken en dan nog luidruchtiger worden dan ze al zijn. De eerdere keren dat ze er waren, vond hij verschrikkelijk.” Hoe Pip ook praat, Youri is onverbiddelijk. Voor die avond verzint Pip een smoes en trakteert ze haar vriendinnen op een etentje maar ze maakt zich een beetje zorgen om de toekomst.

Ik heb een taboe te pakken

“Wat moet ik tegen Saar en Lot zeggen? Dat mijn vriend ze niet leuk vindt? Dat hij vindt dat ze te veel zuipen en brallen? Echt, ze lachen me vierkant uit. Maar Youri is heel beslist en wil niet meer dat ze een hele avond bij ons komen. Voor het eerst in mijn leven heb ik iets te pakken dat ik moeilijk vind om met mijn vriendinnen te bespreken. Ik weet echt niet wat ik hier nou weer mee aan moet.”

Wat zou jij doen? Of liever gezegd: hoe zou jij dit oplossen? Maling aan Youri, maar die meiden komen gewoon gezellig bij ons eten? Of, ja wat anders? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Antoni Shkraba via Pexels

Jenny: ‘Mijn vriend is zo verschrikkelijk gierig dat ik overweeg met hem te breken’

gierig man

‘Geld moet rollen’. Dat was het motto van het gezin waaruit Jenny (42) komt. “Mijn ouders deden nooit moeilijk over geld. Als ze het hadden, gaven ze het uit en deelden ze het gul. Als ze minder geld hadden, dan zetten ze de tering naar de nering en waren creatief genoeg om te overleven.” Jenny maakt zich dan ook niet zo druk om geld, maar haar vriend Frank zit als een Dagobert Duck op zijn centen. “Die man is zo gierig, dat is gewoon niet leuk meer…. Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

24 reacties

Sanderien van Mul -

Je woont samen, maar zodra er iets is dat meneer niet zint is het ineens ‘ZIJN’ huis? Ik zou daar maar eens eerst over gaan praten. Heeft hij zelf geen vrienden waarmee hij een avondje op stap gaat, of in ZIJN huis uitnodigt? ‘De liefste man van de wereld die jou alle vrijheid geeft’ beknot dus vrolijk jouw vrijheid, want hij verbiedt (!) het je om je bloedeigen vriendinnen in ZIJN huis uit te nodigen. Ik zou deze geweldige, mooie, grappige man maar eens vrolijk gedag zeggen voorlopig. Rigide, controlerend, egocentrisch en ook nog eens verbiedend. Topgozer!

Fiene -

Zie mijn reactie
En trouwens ik zou de meiden gewoon uitnodigen. Hij heeft gewoon pech

Joris -

We zijn bijna een jaar verder. Hoe is het afgelopen met Joery?

Bianca -

Als je samenwoont kun je het ook niet maken om de dag zelf pas te melden dat er de hele avond visite komt. “Dan ga je toch op je kamer zitten” zou bij mij ook in het verkeerde keelgat schieten want inderdaad, ik ben toch geen kind dat me in mijn eigen huis naar m’n kamer laat verbannen? Hij mag ook niks eten dan? Dat gezegd hebbende, hij maakt natuurlijk niet uit met wie jij wel of niet om mag gaan. Als dit jouw vriendinnen zijn en je gaat graag met ze om, dan heeft hij daar weinig van te vinden. Op tijd laten weten wanneer het jouw beurt is om te koken, hij kan dan andere plannen maken als hij daar geen zin in heeft.

Fiene -

Kan je het niet een keer regelen als hij met zijn vrienden weg is of aan het sporten? Hij zal toch niet elke avond thuis zijn? Mijn vriend gaat dan boven zitten of even weg. Als het niet elke avond is, lijkt het wel dat je vriend dat ook niet erg moet vinden toch? Of je bespreek het met hem wanneer dan wel ? En hij is niet je baas hè? Geven en nemen ook al betaald hij het huis (wat trouwens een belachelijke iets is om te bepalen wat jij wel of niet moet doen)

Nicole -

De man heeft groot gelijk. Hij mag er een avond geen zin in hebben om al dat geschreeuw om zich heen te hebben, dat heeft iedereen soms na een lange week werken. Verplaats je in de man, hoe zou jij het vinden als hij zich in jouw huis met mensen die jij niet heel prettig vindt overvloedig gaat zitten drinken en zijn vrienden je huis vervuilen met rooklucht, met als kers op de taart geluidsoverlast? Dat is niet normaal. Als Yoeri echt zo’n fijne man is als je zegt moet je hem hierin vertrouwen, ik ken geen enkele man die van zijn vrouw houdt en allerlei dingen verbiedt, alleen de dingen die hij echt belangrijk vindt.

Kortom, zeg tegen je vriendinnen dat de hoeveelheid afspreken bij jou wat minder wordt omdat je vriend daar soms last van heeft. Goede vriendinnen horen daar respect voor te hebben, ondanks dar het misschien niet de leukste boodschap is. Je kan tegen je vriend vertellen dat de hoeveelheid keren dat ze komen omlaag gaan, maar dat het nog steeds enkele momenten per jaar gaat plaatsvinden. Als je dat goed overlegt en toont rekening met hem te willen houden zal hij zich een stuk flexibeler opstellen, ipv zeggen dat hij maar op z’n kamer moet gaan zitten. Die paar keer per jaar moet Youri accepteren, of hij verzint iets leuks om zelf te gaan doen, of hij zet zich eroverheen. Dan passen jullie je allebei aan en hoeft er geen ruzie te zijn. Al dat slechte advies hieronder vind ik stuitend, nu begrijp ik waarom zoveel huwelijken eindigen in een scheiding.

JISKE -

Als ik mijn vriendinnen thuis uitnodig dan zou ik het zelf ongemakkelijk vinden als mijn vriend er dan de hele tijd bij zit of boven in de kamer op bed ligt opgesloten. Dus ik overleg altijd van te voren zodat hij andere plannen kan maken. Als hij zijn vrienden thuis uitnodig dan vraagt hij van te voren of ik er bij wil zijn of niet. Meestal kies ik er dan voor om even de deur uit te gaan zodat hij ook quality time heeft met zijn vrienden.

Roos -

Het gaat hier vooral om het gedrag van de vriendinnen. Als een partner het roken niet prettig vindt of luid praten, dan is het toch niet moeilijk om dit uit te leggen aan goede vriendinnen? Die kunnen hier dan toch rekening mee houden? Als zij respectvol omgaan met wat de partner wenst, zou er geen probleem hoeven zijn. Dus misschien minder roken of een rondje gaan lopen hiervoor dan bij het huis staan en zachter praten. Anders idd maar accepteren dat er ergens anders moet worden afgesproken. Het gaat hier niet om eens in de hoeveel tijd afspreken, moet gewoon kunnen……het gaat om het naleven van iemands normen en waarden wanneer je gaat bent. Omdat het goede vriendinnen zijn, betekent het niet dat het HUN huis is en ze zich maar mogen laten gaan wanneer ze er een keer zijn.

Sugarpie -

Hoi
Het rollenpatroon en wie hoeveel betaald serieus niet meer van deze tijd
Je deelt samen een huis
Jij doet wat leuks met je vriendinnen dag is accepteren en dan gaat hij er lekker op uit met z’n vrienden of is het gebrek daaraan de crux ?
Het is niet dat je je vriendinnen elke avond over de vloer hebt

Jeroen -

Wat een onzin hier over dat je meteen iemands bezit zou zijn als die iets niet wil.

Je woont samen, dat betekend dat je rekening houd met elkaar. Waarom mag Youri geen grenzen stellen in zijn eigen huis? Natuurlijk kun je afspraken maken over dat je vriendinnen langs komen en dat hij dan een keertje wat anders gaat doen maar jij laat je ook je eigen huis niet uit jagen denkik? Je hebt het wel over de plek waar je je veilig en geborgen moet kunnen voelen. Probeer het eens vanuit zijn standpunt te zien, hoe zou jij het vinden als hij je vraagt om jezelf een dag/avond in de.slaapkamer op te.sluiten omdat er mensen over de vloer komen waar je een hartgrondige hekel aan hebt?

Ik zou het sowieso bespreekbaar maken, kijk of je het samen kunt laten vallen met een moment dat hij op stap gaat met vrienden of iets? Voor wat betreft het roken buiten denkik dat hij zich te druk maakt over wat anderen vinden en ja je neemt wat lucht mee naar binnen maar als niet roker met een (buiten) rokende vriendin kan ik melden dat dit prima te doen is.

Tom -

Als je een opmerking krijgt idzv “dit is mijn huis en ik bepaal” dan lijkt het me goed om eens te reviewen hoe het besluit om samen te wonen precies is genomen. Het lijkt erop dat hij dat misschien nog niet wou, en jij wel. Zou dat kunnen?

Marian de Korte -

Dat het niet 100 % is in een relatie is ondertussen wel bekend. Maar dit vind ik een hele grote makke. Wat een ongastvrij persoon. Daar word je niet blij van. Ik vrees dat dit ook niet te veranderen is.

Beau -

Lastige situatie, ik persoonlijk vind niet dat hij machtsmisbruik mag maken van het feit dat hij misschien alleen voor de hypotheek betaald, of what ever. Als je samen een huishouden rund, deel je daar samen de kosten voor en is dus het huis van beide. Ik betaal ook geen hypotheek, maar wel de boodschappen, kleding en spullen voor onze zoon, de huisdieren, auto, mijn spaargeld zit in de verbouwing van het huis. Dus ik vind dat een huis is dat geval nooit van 1 iemand is. Daarnaast kan en mag hij jou nooit iets verbieden. Hij heeft een probleem met jouw vriendinnen, dus hij moet dat gesprek aan gaan met hun. Daar hoor jij niet tussen te zitten. Ik vind ook dat er een tussen oplossing moet komen, want hij kan jou niet steeds weg sturen om iets met je vriendinnen te kunnen doen. Dan ga je idd maar lekker boven op bed je series kijken of je doet de ene keer thuis koken en de andere keer uit eten en dat om en om? Of je vraagt of je bij je vriendinnen mag kijken. Maar hij moet zelf vertellen hoe hij over hun denkt en niet jij.

Annyk -

Dan doe je dat niet thuis. Waarom moet hij zich de hele avond ergeren en over zijn eigen grenzen gaan, terwijl er genoeg alternatieven zijn? Dat kun je toch gewoon bespreken? Hij heeft zijn rust nodig en jij jouw uitjes. Dat kan prima los van elkaar.

Angela -

Als je op tijd verteld dat je vriendinnen n avondje komen, kan hij ook iets anders gaan doen. Maar laat je NOOIT zeggen, dit is mijn huis en ik wil t niet. Als je dat toe laat ben je over 10 jaar alle contacten kwijt en ben je zijn bezit…..hier spreekt n ervaringsdeskundige…😔

Marthijn -

Betaalt hij als enige voor de huur/hypotheek en het levensonderhoud? Dan bepaalt hij inderdaad wie in zíjn huis komt.
Zo niet: dan bepaal jij in 50% van de gevallen wat er in júllie huis gebeurt. Punt uit!

Hester -

Sorry 😐is hij je baas. Je bent niemands bezit. Als hij zich irriteert gaat hij lekker een dagje weg. Je doet niet verkeerd. Geniet van je momenten samen met je vriendinnen want zolang een goede vriendschap hebben is heel bijzonder. Natuurlijk mag je man ze niet leuk vinden en zijn mening hebben maar nooit en te nimmer mag je partner je iets verbieden

Allard -

Gewoon duidelijke afspraken met je vriend maken niet onverwacht maar van te voren zo dat hij er even aan wennen kan om ook iets leuks te gaan doen . Zo van volgende weer heb ik hier weer een eetetje het is mijn beurt. Praat er over of is die meschien wel jaloers dat jij het zo goed met ze kunt vinden
Want het is toch wel een beetje uniek in deze tijd dat jullie zo veel met elkaar optrekken . Het is geven en nemen

Broer -

Ik vraag me af of Yoeri echt van je houdt als hij zo weinig vertrouwen heeft in jouw keuze van vrienden. Het komt mij niet respectvol over naar jou toe en ik vind het onredelijk dat hij jou dergelijke avondjes niet gunt. Persoonlijk zou ik het niet accepteren en vrees ik dat ik er een flinke ruzie over zou maken. Sterkte d’r mee.

An -

Ik vind dat het begrijpelijk dat hij zich irriteert. Het moet geen straf worden voor hem dat ze komen. Ik respecteer de gevoelens van mijn man als hij iets niet fijn vind. Als het maar wederzijds is. Ik denk dat je het ook niet fijn zou vinden als er een paar vrienden komen regelmatig voetbal kijken bijvoorbeeld waar de bier ook rijkelijk vloeit en er eten gehaald wordt. Dit overleggen als volwassenen lijkt mij niet zo raar. Succes met de oplossing.

Ineke -

Ik zou zeggen dan gaat hij toch zelf lekker een avondje naar zijn vrienden. Dan heeft hij er ook géén last van.

lotte -

Ik zou met je vriend in gesprek gaan, en voorstellen dat hij eens in de zoveel tijd ook de deur uit gaat als de meiden komen. Jij woont er toch ook!! En als hij daar niet mee akkoord gaat consequenties stellen. Tegen je vriendinnen kun je best ( met tact) zeggen dat hij niet zo’n klik met ze voelt en je liever afspreekt als hij er niet is, zonder er al te veel woorden aan vuil te maken. Echte goede vriendinnen zouden dat moeten begrijpen.

Joris -

Ben je zijn bezit dat hij je iets meent te kunnen verbieden? Kan prima zijn huis zijn, maar jij woont er ook. De frequentie is vast niet wekelijks, toch?

Petra van Dorp -

Zodra je vriend je iets verbiedt, moet je je koffers pakken of hem het huis uittrappen. Iedereen die zijn/haar partner iets verbiedt, en zeker zoiets onschuldigs als een avondje met vriendinnen, is niet goed snik. Ik snap niet waarom je hier zo moeilijk over doet. Hij mag de dames dan niet leuk vinden, maar hoe vaak komen ze nu bij jou over de vloer en heeft hij er last van? Je vriendinnen hebben gelijk, ik zou je ook keihard uitlachen. Je gedraagt je als een deurmat. Als die lieve, leuke, geweldige etc. vriend van je niet eens zelf een avondje kan opzouten om die meiden te ontlopen en in plaats daarvan zijn eigen vriendin maar gaat lopen verbieden, dan is hij zo lief, leuk, geweldig enz. niet, maar gewoon een chagrijnige lul en jij hebt geen ballen om te zeggen dat hij kan opdonderen als hij zo doorgaat. Je zult wel veel van hem houden en niet de eerste zijn die haar vriendinnen laten vallen voor d’r ‘verkering’. Staat je leuk, en je staat met lege handen mocht de relatie uitraken, want lieve geweldig Yoeri heeft zo een ander wijf.

Reageer ook