fb
Damespraatjes Damespraatjes

Camilla: ‘Deze verrassing van mijn vriendin viel zo verkeerd’

teleurgesteld vriendin

Sinds Camilla en Florentine elkaar 3 jaar geleden op de sportschool leerden kennen doen ze heel veel samen. Natuurlijk sporten, maar ook avondjes naar de film of kroeg. Toch is de vriendschap nu flink bekoeld. De verrassing die Florentine in petto had voor Camilla viel in slechte aarde…..

Het was geen gemakkelijk jaar voor Camilla. “Op nieuwjaarsdag overleed mijn moeder plotseling. In plaats van leuke nieuwjaarsfeestjes aflopen, was ik druk met het regelen van de crematie van mijn moeder. Ik was er stuk van.” Toen haar man Rogier opeens weinig opdrachten als ZZP’er kreeg en haar schoonvader in het ziekenhuis belandde, was de maat vol. “Rog en ik waren zo aan vakantie toe. We moesten er echt even tussenuit, weg van alle ellende en kou, op naar een warm land.”

Ze was zo blij voor me

Ze waren het snel eens: de reis zou naar Turkije gaan. “We vonden een prachtig hotelletje. Geen groot resort, maar al jaren gerund door een Turkse familie. Het zag er zo mooi uit allemaal dat Rog en ik geen moment aarzelden en boekten.” Heel blij liet Camilla haar vriendin Florentine foto’s zien van hun vakantieverblijf. “Floor was zo blij voor mij. Ze wist hoe ik toe was aan een vakantietje. Tijdens die moeilijke periode heeft ze me er best doorheen gesleept en zijn we samen blijven sporten en ik kon altijd bij haar uithuilen als het even niet meer ging. Fijn vond ik het dat ze naar de crematie van mijn moeder kwam.”

O nee, wie komt daar aanlopen?

So far so good. Camille verheugt zich als een malle op haar vakantie, shopt online leuke, zomerse kleding en heeft er veel zin in. “Och, het moment dat Rogier en ik in het vliegtuig zaten en we opstegen, was ik zo gelukkig. Heerlijk om er even tussenuit te zijn. Een andere cultuur, ander eten, leuke winkeltjes, lekker luieren in de zon en geen wekker ’s ochtends. Paradijs toch?” Het hotelletje is nog leuker dat ze hadden verwacht en gehoopt en Camilla en Rogier weten het zeker: zij gaan een prima vakantie tegemoet. “Ja, dat dachten we. Totdat ik de tweede avond met Rogier proost en een slok van mijn cava wil nemen en ik opeens iets heel roze uit mijn ooghoek op me zie afkomen. Ik draai me om, en mijn mond viel echt letterlijk open.”

Verrassing!

Want wie kwam daar in een opzichtige roze jurk aanlopen en werd gevolgd man en drie kinderen?  Welk koor riep vrolijk en net iets te hard ‘Verrassing!!!’? “Precies. Floor en haar man en kinderen. Ik probeerde blij en vrolijk te doen en ik zag dat Rogier ook niet echt amused was.” Toch drinken ze wat met z’n allen en laat Florentine hapjes aanrukken terwijl ze vertelt wanneer ze op het idee kwam om Camilla te verrassen. “Ik moest zoveel moeite doen om enthousiast te doen en te luisteren naar hun verhalen.”

Wat een drama

Als Camilla en Rogier die avond op hun kamer zijn durven ze zich naar elkaar uit te spreken. Ze vinden het verschrikkelijk. “Rogier kon er maar niet over uit. Waarom was Florentine met haar gezin ons achterna gereisd? Ze wist toch dat we toe waren aan een week vakantie en even samen zijn? De week met Floor en haar gezin werd ook echt een drama. Floor en haar man bekvechten continu waar iedereen gewoon bij zit en hun kinderen zijn door en door verwende mormels. Zo niet leuk. Van de stress kreeg ik zware migraine en ik heb een hele dag op bed in het hotel gelegen. Gelukkig bleef Rogier bij me om me te steunen maar ook om die familie te ontwijken.”

Ik baal er van

Florentine en haar gezin hebben niet door dat Camilla en Rogier niet heel gelukkig zijn met hun komst. Elke dag willen ze de planning doornemen en leuke uitstapjes met elkaar maken. “Rog en ik zijn nauwelijks alleen geweest en zijn nog vermoeider dan voor de vakantie. Rogier vindt dat ik met Floor moet praten en haar zelfs achteraf nog moet zeggen dat we hun komt niet op prijs stelden. Dat hoefde ik niet te zeggen, want Floor heeft het volgens mij in de gaten en onze vriendschap lijkt een flink bekoeld. Maar dat weet ik niet zeker maar ze trekt nu opeens met een andere vriendin op met wie ze vorig jaar overhoop lag. Ik zie vrolijke foto’s van Floor en die vriendin op Insta en baal dan flink. Ik weet niet goed hoe ik dit moet aanpakken.”

Heb jij een soortgelijke ervaring? Dat vrienden zich opdrongen op een moment dat je het minst kon gebruiken? Wat raad jij Camilla aan? Hoe lost ze dit op of hoe had ze dit kunnen oplossen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Flora: “Mijn buurman leert zijn zoontjes meisjes lastigvallen”

meisjes lastigvallen

Flora woont al twintig jaar in een gezellige volksbuurt. Iedereen in de straat gaat goed met elkaar om, de kinderen spelen samen op straat en voor een kopje suiker kan je bij iedereen terecht. Heel prettig dus! “Helaas woont er sinds een aantal maanden een gezin dat hier minder goed lijkt te passen”, vertelt Flora. “Het begon er al mee dat ze zich nooit zijn komen voorstellen, ze hun kinderen niet met de kinderen uit de straat laten spelen en nooit reageren in de straat-WhatsApp….Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Rieneke -

En een vriendin (half) verliezen is klote. Of het nou het resultaat is van een grote ruzie, iemand die verhuist, geleidelijk uit elkaar groeien, of irritatie omdat ze jullie wilden verrassen, we hebben allemaal wel eens moeten dealen met de pijn die jij nu ervaart dat zij nu meer optrekt met de andere vriendin.
Zoiets is gewoon klote en balen! Probeer je niet anders voor te doen of jezelf de schuld te geven. Het is eigenlijk een soort van rouw wat je ook wel weer overleefd ookal denk je er nu anders over en baal je er flink van. Dit was ook wel gebeurd een andere keer hoor dus nu was de druppel de vakantie maar anders was het wel een andere keer iets anders. Probeer verder met je eigen leven te gaan en trek je het niet teveel aan ookal is dat nu makkelijker gezegd dan gedaan. Ik geef jullie vriendschap weinig kans want er gebeurd dan vast wel weer iets wat de bom doet ontploffen. Je hebt nu niets meer te verliezen dus je kan best voor zorgen hoe moeilijk het ook is dat je rustig een gesprek met haar aangaat en eerlijk verteld wat je van alles vond hoe lief ook bedoelt en dat je ervan baalt dat door zoiets zij nu meer optrekt met de andere vriendin maar haar niet kan dwingen tot vriendschap maar er wel moeite mee hebt dat het op een laag pitje staat.

Martine van Os -

Ze bedoelde het vast goed, maar ’the road to hell is paved with good intentions’. Ik begrijp ook niet wat er door haar hoofd gegaan is, waarom zij dacht dat het een leuke verrassing zou zijn terwijl ze wist hoe hard jullie aan de vakantie toe waren! Hopelijk kun je nog op een andere manier ontspannen of later op vakantie. Het klinkt niet echt alsof je een enorm bijzondere, goede vriendin aan haar verloren hebt. Zoals je al zelf zegt, ze heeft heus wel je minder enthousiaste reactie gevoeld en zoekt niet voor niets die andere vriendin op. Ik zou me er niet al te druk om maken en evalueren wat deze ‘vriendin’ aan jouw leven toevoegt. Je hoeft niet de vriendschap te verbreken, je kunt het ook op een laag pitje zetten. Soms dwalen mensen ook een beetje van elkaar af en komen pas jaren later weer terug bij elkaar in het vizier. Wat afstand nemen is altijd goed. Trek het je niet al te veel aan. Je eigen (geestelijke) gezondheid is een stuk belangrijker.

Reageer ook