fb
Damespraatjes Damespraatjes

Buitenspelen: ouderwetse buiten spelletjes, nieuwe trends

Wat is er nu mooier dan in de frisse lucht heerlijk buiten spelletjes doen? Lekker ouderwets stoepranden, voetballen, trampoline springen of hinkelen bijvoorbeeld. Buitenspelen is niet alleen enorm gezond voor kinderen, het is ook onontbeerlijk voor hun ontwikkeling. Zeker voor de nieuwe generatie kids is het belangrijk om hun Facebook account of computerspelletjes even op on hold te zetten en de nieuwste trends op het gebied van buiten spelletjes te ontdekken.

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, een buiten trampoline is goed voor zowat alle jaargetijden. Het springen zorgt er immers voor dat je het vanzelf wel warm krijgt. Ronde trampolines komen in allerlei maten en zijn doorgaans verkrijgbaar met of zonder veiligheidsnet, voor iedere tuin of buitenplaats is dus wel een geschikte trampoline te vinden. En ouders, als je de juiste trampoline hebt, is het niet alleen ideaal speelgoed voor de kinderen, als volwassene kun je er ook je conditie heel goed mee op peil houden.

Buiten Spelletjes 12x

Step er op los
Wie heeft er in zijn of haar jeugd niet gestept? In het verleden wellicht op een houten step met kleine wieltjes, inmiddels zijn er allerlei elektrische varianten op de markt en ook de zogenoemde Space scooter. Maar het hoeft niet altijd veel geld te kosten om plezierig te kunnen steppen. Zeker als je wat minder in je portemonnee zit. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de webshop van debuitenspeelshop.nl. Hier vind je allerlei soorten steps, voor de allerkleinsten tot steps voor zes jarigen en ouder. En vaak nog voor onder de vijftig of zestig euro. Betaalbare steps dus in leuke kleurtjes en van verschillende materialen gemaakt zoals aluminium of kunststof.

4-op-1-rij-spel-tradition-garden-games (4)

Andere spelletjes
Als je dan toch naar de bovengenoemde webwinkel surft, neem dan gelijk eens een kijkje naar de andere leuke buiten spelletjes voor zowel kinderen als volwassen. Denk bijvoorbeeld aan boter, kaas & eieren, ringwerpen of blik gooien. Of het spel Jenga, waar je met z’n alleen met houten of kunststof blokken een zo hoog mogelijke tuimeltoren probeert op te bouwen. Ook het leuke buitenspel Kubb uit Zweden, dat steeds meer aan populariteit wint in ons land, zorgt voor heel wat uurtjes speelplezier.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook