fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bruiloft regelen: dit zijn de belangrijkste zaken

bruiloft regelen trouwlocaties

Als je onlangs verloofd bent, breekt er een spannende tijd voor je aan. Nu je verloofd bent, is het namelijk aan jou en je partner om binnenkort te beginnen met het organiseren van de bruiloft. Dit is hartstikke leuk om te doen, maar moet ook niet onderschat worden. Het kan namelijk een hoop tijd en moeite kosten om een bruiloft perfect te organiseren. Van het zoeken naar trouwinspiratie tot het opvragen van offertes: het hoort er allemaal bij. Wat de belangrijkste zaken zijn bij het regelen van een bruiloft? Wij zetten het op een rij.

De trouwdatum bepalen

Het begint natuurlijk allemaal met het kiezen van een trouwdatum. Want op basis van de trouwdatum kun je verder met het organiseren van de overige onderdelen van de bruiloft. Om de ideale trouwdatum te kunnen kiezen, is het eerst goed om te bepalen in welk seizoen jullie willen trouwen en op welke dag. Willen jullie in het weekend trouwen, of doordeweeks? Ook kan het bij het kiezen van de trouwdatum goed zijn om te kijken of er een bepaalde belangrijke datum is voor jullie als koppel. Misschien de datum van de start van de relatie of datum van de verloving bijvoorbeeld. Als jullie hier veel waarde aan hechten, kan het ook een mogelijkheid zijn om voor een bijzondere datum als trouwdatum te kiezen.

De gastenlijst opstellen

Een ander belangrijk ding om te doen als je een bruiloft wilt regelen, is het opstellen van de gastenlijst. Om de ultieme gastenlijst te maken, is het eerst goed om samen met je partner te bepalen of je graag een kleine of grote bruiloft wilt hebben. Bij een kleine bruiloft hoort een kleinere gastenlijst en bij een grotere bruiloft kunnen meer gasten worden uitgenodigd. Op basis hiervan wordt het makkelijker om een gastenlijst op te stellen. Zet in ieder geval eerst op een lijstje wie jullie absoluut bij de grote dag willen hebben. Ook zou je een lijstje kunnen maken met twijfelgevallen, waar je dan iets later een officieel besluit in neemt.

Ceremoniemeester en getuigen vragen

Wat ook een belangrijke zaak is om te regelen, is het vragen van de ceremoniemeester en getuigen. Qua getuigen kun je hierbij bijvoorbeeld kiezen voor iemand die dichtbij je staat. Ook de ceremoniemeester is onmisbaar op de bruiloft, dus het is goed om hierover na te denken. Wijs ruim op tijd een ceremoniemeester aan, zodat deze persoon meteen kan bijspringen om te helpen.

De locatie kiezen

Zodra je weet dat je gaat trouwen, leg dan zo snel mogelijk een trouwlocatie vast. Want zonder trouwlocatie kan de bruiloft niet doorgaan.  Het is namelijk zeker mogelijk dat je concurrentie hebt en dat een leuke trouwlocatie al snel vol zit op de door jou gekozen trouwdatum. Je kunt hier daarom haast niet vroeg genoeg mee beginnen. Stel een lijstje op van de wensen van jou en je partner wat betreft de trouwlocatie, zodat jullie hier rekening mee kunnen houden tijdens jullie zoektocht. Je kunt online zoeken naar trouwlocaties, maar zorg er wel voor dat je ook fysiek nog even langsgaat bij een betreffende locatie om hier een beter beeld van te krijgen.

Uiteraard komt er nog veel meer kijken bij het regelen van een bruiloft, zoals bijvoorbeeld het bepalen van de dresscode. Maar deze zaken hierboven zijn in ieder geval onmisbaar, waardoor het verstandig is om deze in gedachten te houden. Zorg ervoor dat je alle belangrijke zaken goed regelt, zodat jij en je partner straks optimaal van jullie mooie dag kunnen genieten.

We zijn heel benieuwd wat jij als eerste zou regelen voor je bruiloft. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door Jeremy Wong via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook