fb
Damespraatjes Damespraatjes

BodieBoost ontwikkelaar Charlotte Willems: interview en winactie

Veel vrouwen kampen met onzekerheid over hun gewicht en lichaam. In onze maatschappij vol verleiding is het ook écht moeilijk om de juiste keuzes te maken. Aan de ene kant zie je steeds slankere vrouwen in de bladen, aan de andere kant komen er steeds meer eet- en drinkbare verleidingen op je pad. Hoe vind je nou een goede balans tussen light en lekker? Gaat het alleen maar om calorieën tellen, of heb je ook koolhydraten nodig om daadwerkelijk iets te kunnen verbranden?

Iemand die ook jaren lang met dit soort vragen liep is Charlotte Willems (1986).

Elke maandag startte ik met een nieuw dieet en op vrijdag gaf ik het weer op en at dan alles wat los en vast zat. Ik was zo’n type dat gelooft dat je van bananen aankomt! Ik heb gewichtsschommelingen gekend, stond elke dag op de weegschaal en in mijn woordenboek kon je 5 woorden vinden: calorieën, gewicht, dieet, vet en light.”

Al deze diëten hebben Charlotte niet geholpen, dus ging ze opzoek naar een nieuwe aanpak. Haar eigen aanpak: de BodieBoost methode. Haar eigen afslank methode was een succes: Charlotte viel 7 kilo af!

Dieetoorlog overwinnen
“Eerst maakte ik weekmenu’s voor mezelf om zo een structuur te hebben. Toen ik een bepaald patroon in mijn weekmenu’s ontdekte raakte ik geïntrigeerd en besloot dit patroon uit te werken tot een formule. Daarbij was één factor voor mij essentieel: Ieder mens op aarde moet het direct snappen en het gemakkelijk elke dag kunnen toepassen.”

Charlotte zag dat haar weekmenu’s iedere dag uit 5 groepen bestonden:

–       Koolhydraten
–       Groenten
–       Eiwitten
–       Zuivel
–       Fruit

Door deze weekmenu’s heeft ze de dieetoorlog met zichzelf overwonnen.

Peace-teken
Een grote inspiratiebron bij het kloppend maken van de formule is het peace-teken.

“Twee vingers staan symbool voor het peace-teken. Van elke productgroep neem je 2 porties op een dag, iedereen kan dit gemakkelijk onthouden. En het peace-teken is dan ook direct het symbool dat je de dieetoorlog met jezelf hebt gestopt”

BodieBoost’en met het hele gezin!
De kogel in door de kerk, jij gaat op dieet! Wat jou betreft gaan alle chips, frisdranken en vette snacks vandaag nog het huis uit. Ze komen er nooit meer in! Denk je… Naast het feit dat het onmogelijk om je leven lang zonder lekkernijen te leven, kan je op deze manier op weinig steun van de rest van het gezin rekenen.

Bij de BodieBoost methode gaan niet al deze snacks het huis uit, in tegendeel zelfs. Snoepen moet! Twee keer per week heb je een snoepmoment, dit heet een joker. Jouw 2 jokers kun je inzetten wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Mooi, we kunnen dus nog steeds genieten van een lekkere dingen! Maar Charlotte, is de rest van de BodieBoost methode ook family proof?

“Ja, het is juist gemakkelijk te volgen met het gehele gezin. Pasta, wraps, pizza, salades, soep met brood, aardappels, vissticks; allemaal recepten die kinderen lekker vinden! Ik wil juist liever niet dat de moeder of vader apart voor zichzelf gaat koken, dit is niet gezellig en ook geen goed voorbeeld naar je kinderen toe. Zij hebben dan het idee dat je ‘iets’ anders moet doen als je wilt afslanken terwijl juist gewoon normaal en gezond eten met af en toe iets lekkers de oplossing is naar een slanker en fitter lijf. Vooral ook op de lange termijn.”

Snack attack!
Als je ongesteld bent, een zware dag achter de rug hebt, of gewoon heel veel behoefte aan iets lekkers hebt. Een snack attack is vaak het gevolg van deze gevoelens en behoeften. Ook al is het geen oplossing voor je problemen, soms neemt de snack attack het van je over en heb je binnen 15 minuten een hele zak chips achter de kiezen. Oops… Dat waren volgens mij 3 jokers in één kwartier tijd. What to do?!

Hele goede vraag want dit gebeurt inderdaad weleens, dit is heel menselijk en ook gewoon een situatie uit het echte leven! Ik adviseer vooral niks over te slaan, pak direct je dieetplan weer op, neem gewoon weer je tussendoortje en je avondmaaltijd. Compenseren en overslaan werkt niet, daar word je ook ongelukkig van. Elke dag heb je een nieuwe kans, dus als je even de ‘fout’ in bent gegaan ga je gewoon weer verder en voel jezelf niet schuldig, doorzetten!”

Charlotte Willems…

–       Snackt tijdens een filmavond chocola met een kop verse groene thee

–       Heeft een vriend die 10 kilo is afgevallen door haar methode

–       Is graag creatief bezig, fotografeert, filosofeert, blogt, shopt en gaat uit

–       Loopt hard met een vriendin die 20 kilo kwijt is door de BodieBoost methode

–       Wil zo veel mogelijk mensen helpen met afslanken

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal en methode van Charlotte?


Bestel haar boek!

Of check de rest van haar sociale kanalen:
Facebook fanpage
Community
Twitter
Instagram
Youtube

Winnen!
Damespraatjes mocht 10 exemplaren van BodieBoost onder haar lezeressen verloten. De winnaars:

Sabine Cordfunke
Max Nieuwenhout
Thea Lammers
Ton Weterings
Patricia Marsman
Ine Geers
Sonja Schaap
Robin Swaters
Kristel van de Vries

Gefeliciteerd!

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook