fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sofie blijft bij haar man ondanks zijn affaire

affaire 3 jaar

Wat zou jij doen als je er achterkomt dat je partner al jaren een affaire heeft? De meeste vrouwen kiezen er in dit geval voor om bij hem/haar weg te gaan. Toch zijn er ook mensen die deze keuze niet maken en bij hun partner blijven. Soms zelfs als de affaire voortduurt. Zo ook Sofie, wiens man Stijn al ruim drie jaar een affaire met een collega heeft.

Geen contact met vader

“Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik vier jaar oud was. Mijn vader was verliefd geworden op de beste vriendin van mijn moeder en koos ervoor met haar door te gaan. Van de een op de andere dag verliet hij mijn moeder, mijn zusje en mij en trok bij haar in” vertelt Sofie. “Mijn moeder was woest. Ze voelde zich enorm verraden. We hebben toen al het contact met mijn vader verbroken.”

Sofie heeft het er als kind moeilijk mee dat haar vader bij ze weg is gegaan. “Als kind heb je een vader nodig, maar tegelijkertijd was ik boos. Toch denk ik dat ik deels de woede van mijn moeder heb overgenomen en dat dit de reden is dat ik mijn vader niet meer wilde zien. Nu heb ik hier spijt van, vooral sinds ik zelf kinderen heb.”

Affaire met een collega

Samen met haar man Stijn heeft Sofie twee zoons, Rijk (9) en Boris (6). “Het zijn twee heerlijke mannetjes, waar ik lekker fulltime voor kan moederen”. Hoewel het goed gaat met de kinderen, is de sfeer in huis om te snijden. “Stijn heeft al ruim drie jaar een affaire met een collega. Ik kwam hier eind vorig jaar achter en toen hebben we er een uitgebreid gesprek over gehad. Hij zei dat het een bevlieging was en dat hij er mee zou stoppen. Toch spreekt hij nog regelmatig met haar af.”

Stijn zegt wel tegen Sofie dat het een bevlieging was, maar Sophie vermoedt dat het nog best wel eens diep zou kunnen zitten. “Het duurt nu al drie jaar. De eerste twee jaar hield hij het verborgen, nu probeert hij dat al niet eens meer. Telkens als wij een leuke avond hebben gehad zegt hij dat hij zijn relatie met haar zal verbreken. En toch doet hij het maar niet.”

Op de tweede plek

De kinderen weten van niks. “En dat moet ook zo blijven. Ik wil niet dat zij, net als ik, boos worden op hun vader. Ze hebben hem nodig en ik hoop er dan ook op dat Stijn uiteindelijk bijdraait. Je hoort vaak van mannen in een midlife-crisis die ineens op zoek gaan naar avontuurtjes. Ik blijf hopen dat Stijn gewoon bij ons blijft.”

In de tussentijd probeert Sofie het huishouden thuis draaiend te houden. “Ik wil niet dat iemand iets merkt van de affaire van Stijn. Iedereen zou me adviseren direct bij hem weg te gaan, dat weet ik ook wel. En toch vind ik de band van mijn kinderen en hun vader belangrijker. Hiervoor wil ik mezelf best op de tweede plek zetten.”

Wij nodigen jullie van harte uit om (op respectvolle wijze) op het verhaal van Sofie te reageren.

Lotte: “Met een deodorantdop in mijn vagina meldde ik me op de eerste hulp”

seksspeeltjes-deodorantdop-vagina-eerste-hulp

Seksspeeltjes zijn een fijn hulpmiddel tijdens soloseks of ter aanvulling van een lekkere vrijpartij met je partner. Bij gebrek aan veilig speelgoed, stoppen sommigen uiteenlopende voorwerpen in lichaamsholtes die er vervolgens niet meer uitkomen. Lotte (41) kan daarover meepraten. “Stond ik daar voor de balie aan een keurige assistente uit te leggen dat er ergens in mijn vagina een deodorantdop rondzwierf.” Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Marco -

Ontzettend knap Sofie. Het is voor kinderen bijna niet te verwerken als een door hun ogen goede relatie uit elkaar valt. Ze zullen dit altijd meenemen. Doorbreek de cirkel! Het gaat over. Daar ben ik van overtuigd. Zoveel te vinden over “limerence”…. Hou vol!

Rieneke -

Bizare keuze en dan ook nog proberen redenen/excuses te verzinnen (kinderen hebben hun vader nodig,midlife crisis) om het maar te accepteren? Ik wist het wel ookal is de stap van scheiden misschien nog vele malen moeilijker dan het maar stilzwijgend te accepteren. Jij steekt je kop in het zand en kiest de makkelijkste pad want je weet diep van binnen ook wel dat de vader voor de kinderen kan zijn als jullie niet meer samen wonen en dat hij altijd emotioneel verbonden zal voelen met zijn collega.
Uiteindelijk na jaren jezelf en indirect je kinderen te min te doen (voelen heus wel de irritaties) zal je zien dat de makkelijkste pad niet naar de mooiste eind brengt dan de moeilijkste pad.

RE -

Gaat vanzelf over… uiteindelijk zal zij druk op hem gaan uitvoeren om bij vrouw en kinderen weg te gaan, en dat zal hij waarschijnlijk niet doen. Heb in dezelfde situatie gezeten, mijn man had een zogenaamde midlifecrisis, nu zijn we 2 jaar verder en kijkt hij erop terug als zijn grootste vergissing ooit.

Pats -

Ik kan begrijpen dat sofie hoopt dat dit een bevlieging is en hoopt dat het stopt.
Maar dit is een affaire , haar man heeft een emotionele binding met zijn minares / vriendin .
Ik vraag me dan ook af waar die behoefte dan vandaan komt om aandacht buiten de deur te gaan zoeken.
Omwille van de kinderen blijft ze bij hem, maar de sfeer is niet best.
De kinderen weten niets van de affaire , maar zij voelen toch dat de sfeer niet goed is.
Stel dat je uitelkaar gaat , dat betekent niet dat je kinderen geen band kunnen hebben met hun vader.
Zolang jij geen grens stelt en hem in principe zijn gang laat gaan dan gaat dit niet stoppen. Jij hebt het immers geaccepteerd.

Reageer ook