fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bespaar tijd in de keuken met deze leuke kookgadgets

De man neemt een steeds prominentere plaats in het huishouden in en dat is maar goed ook! Maar – veel mama’s zullen dit herkennen – het is meestal nog steeds de moeder die de manager van het gezin is. Uit onderzoek blijkt dat het de mama is die de vakantieuitjes organiseert, de crèche afbelt, de kids naar voetbal brengt, of een afspraak bij de dokter maakt. Nederlandse vrouwen besteden iedere dag maar liefst 4 uur en 14 minuten aan huishoudelijke taken of zorg voor de kinderen ten opzichte van ‘slechts’ 2 uur en 25 minuten voor de man. Die verdeling kan dus beter! Eigenlijk begint de verandering misschien gewoon met tijd besparen. Bedenk samen met je partner hoe je tijd wint in de drukte van het gezin. De keuken is een van dé plaatsen om dat te doen. Zo is zuiniger én tijdbesparend omspringen met het keukenafval een goed idee. Maar we zochten nog even verder naar gadgets die je hier ook bij helpen. Het is immers een cliché, maar mannen houden toch nog altijd van snufjes. En zo maak je samen koken vlugger en aangenamer!

De kokend water kraan

Je wilt in de ochtend vlug een eitje koken, ’s avonds snel een lekkere pasta maken of geen tijd verliezen bij het maken van je koffie? Wij hadden er niet aan gedacht, maar kokend water komt nu gewoon uit de kraan. Bovendien bespaar je zo energie, want je hoeft geen extra waterkoker aan te zetten of het fornuis te gebruiken. Gevaarlijk als je jonge kinderen hebt rondlopen horen we je denken? Klopt, maar de meeste producenten houden rekening met de veiligheid. Grohe heeft bijvoorbeeld een ingebouwde kinderbeveiliging in hun kokend water keukenkranen. Hier ontdek je meer.

De airfryer

Deze is wat bekender. Een airfryer werkt met hete lucht en niet met stinkende olie of vet, dat ligt voor de hand. Maar als je dacht dat je er enkel patat mee kon frituren, is niets minder waar. Het apparaat werkt ook als een oven én dat bespaart je tijd! Zo is er heel wat minder schoonmaakwerk achteraf en is het toestel in een mum van tijd voorverwarmd. Als je de oven wat vaker links laat liggen, bespaar je ook energie. Een airfryer maakt natuurlijk een kroket niet plots gezond, maar je kunt er dus ook groenten of bijvoorbeeld vis in bakken. En door het gebrek aan vet is zelfs een kaassoufflé wat gezonder. Zo komt een derde van de calorieën bij patat uit de frituurolie.

Een hogedrukpan

Een hogedrukpan, ook wel snelkookpan genoemd, is misschien de bekendste van de drie. Deze past perfect binnen onze filosofie om zowel tijd als energie te besparen. Door de druk die in de pan ontstaat, duurt de kooktijd gemiddeld een derde minder lang; hierdoor bespaar je tot de helft van de energiekosten. Bovendien wordt de zuurstof tijdens het koken uit de pan geperst, waardoor veel meer voedingsstoffen bewaard blijven. Zo is het dus ook nog eens gezonder dan een normale kookpan! Op deze pagina vind je veel lekkere snelkookpan-recepten.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Keukenloods -

Erg goed artikel!

Reageer ook