fb
Damespraatjes Damespraatjes

Amerikaanse koelkast met ijsmachine kopen? Let hierop!

Amerikaanse koelkast met ijsmachine

In onze keuken hebben wij een grote Amerikaanse koelkast staan. Heel handig, want er past lekker veel in! Naast handig vind ik het ook gewoon heel gaaf staan. Die van ons is zilverkleurig en geeft de keuken een stoere uitstraling. Momenteel hebben wij een exemplaar zonder ijsmachine. Stiekem droom ik al jaren van een Amerikaanse koelkast met ijsmachine. We overwegen dan ook om een nieuwe koelkast aan te schaffen en de oude te verkopen. Maar waar let je op bij het kopen van een Amerikaanse koelkast met ijsmachine? Ik zocht het uit! Lees je mee?

Design

Een Amerikaanse koelkast wordt (meestal) niet ingebouwd en is dus zichtbaar in de keuken. Op de eerste plaats is het design dan ook heel belangrijk! Je kijkt er immers elke dag tegenaan. Amerikaanse koelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Kijk zeker goed rond voordat je er eentje kiest!

IJsmachine

Niet alle Amerikaanse koelkasten hebben een ijsmachine. Wil jij een Amerikaanse koelkast met ijsmachine? Let er bij de aanschaf dan op dat deze er ook daadwerkelijk in zit. Omdat er ijs wordt gemaakt en je water nodig hebt, is er watertoevoer richting de ijskast nodig. Hiervoor maak je gebruik van een wateraansluiting of van een waterreservoir (die je zelf bijvult). Heb je een wateraansluiting bij je koelkast? Dan is het zeker aan te raden hem hierop aan te sluiten. Heb je deze aansluiting niet? Kies dan voor een koelkast met een waterreservoir.

Garantie

In principe zijn de meeste Amerikaanse koelkasten met ijsmachine zeer degelijk. Let er echter wel op dat je er een koopt waar garantie op zit. Soms is dit slechts één jaar en twee jaar of meer. In veel gevallen kan je de garantieperiode verlengen door de koelkast te registreren of door hem door een bepaalde partij te laten installeren. De moeite waard! Dit is natuurlijk niet alleen zo bij grote koelkasten, maar ook bij een mini koelkast. Altijd even naar de garantie kijken dus!

Energielabel

Een Amerikaanse koelkast met ijsmachine verbruikt aardig wat energie, maar tussen de verschillende modellen zit flink verschil. Het loont absoluut om op zoek te gaan naar een model met een goed energielabel.

Geluid

Let er tot slot ook op hoeveel geluid de koelkast produceert. Dit wordt uitgedrukt in decibel (dB) en bij aankoop is dit meestal zichtbaar. Een koelkast met een geluidsniveau van 38 dB of minder wordt ervaren als een stille koelkast. Tussen de 39 en 40 dB heeft hij een gemiddeld geluidsniveau. Vanaf 41 dB of meer wordt de koelkast gezien als luid.

Nadenken

Had jij al bij al deze zaken stilgestaan? Ik persoonlijk niet. Zo hebben wij geen wateraansluiting bij de koelkast en we kunnen er dan ook niet zomaar iets neerzetten. We zouden deze aansluiting kunnen laten aanleggen, maar ook kiezen voor een koelkast met waterreservoir. Even goed over nadenken dus nog! Ook weet ik niet of ik weer voor een zilveren koelkast zou kiezen of dat ik nu liever voor zwart ga (de kleur van de keukenkastjes).

Praat mee

Ik ben heel benieuwd welke koelkast met ijsmachine jij gaat kopen! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Naomi Hébert via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook