fb
Damespraatjes Damespraatjes

Al jaren verkeerd gedaan: Gebruik voor dit kledingstuk geen wasverzachter

geen wasverzachter

Hoe fijn is het het als je een shirtje uit de kast haalt en het ruikt lekker? Fris geurende kledingstukken, er is maar weinig wat daar tegenop kan haha! Maar hoe erg is het als iets vreselijk stinkt en je het net hebt gewassen. Zelfs met wasverzachter hebt gewassen. 

Sportkleding kan vreselijk stinken

De afgelopen zomer heb ik heel veel gesport. Heb weken lang op de fiets gezeten en ben ook begonnen met hardlopen. Echt super fijn. Eén nadeel! Zeker voor iemand die zo van schoon wasgoed houdt! Mijn kleding rook steeds niet echt lekker als ik het had gewassen. Nu las ik dat het door het materiaal komt waar sportkleding van is gemaakt.

Speciaal stofje

Sportkleding is gemaakt van een stofje dat iets meer ‘ademt’ en langer droog blijft dan normale kleding. En het is ook zo ontwikkeld dat het meer zweet opneemt, zodat het niet op je lichaam blijft plakken. Heel functioneel dus!

Op zoek naar wasmiddel speciaal voor wassen van je sportkleding:  Hier kun je het bestellen.

Wasverzachter laat het extra stinken

Het nadeel is wel dat wanneer je met wasverzachter wast dat er dan een laagje wasverzachter over die ademende vezels wordt heen gelegd. Hierdoor kan het zijn dat het ademen en zweet opnemen minder goed gaat. En hierdoor ruikt het minder lekker dan ik zou willen.

Hoe houd je je sportkleding dan wel lekker lang schoon? Mara schreef er een blog over:

Maandag wasdag: tips voor het wassen van je sportkleding

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook