fb
Damespraatjes Damespraatjes

9 tips voor vrouwen die net voor het eerst moeder zijn geworden (of dit bijna worden)

Ben je net voor het eerst moeder geworden of sta je op het punt om moeder te worden? Dan loop je vast tegen van alles aan! Hier 9 handige tips. Het zijn niet de meest baan-doorbrekende tips, maar zeker dingen om je elke dag weer even te realiseren. We horen van veel moeders dat ze het allemaal maar lastig trekken soms. Deze tips  kunnen je op dat soort moeilijke momenten echt even helpen!

1. Voel je vrij om bezoek af te zeggen, ook als mensen heel graag willen. Ben je moe of slaapt de baby eindelijk? Forceer dan geen circus om het toch gezellig te maken. Probeer de afspraak gewoon te verplaatsen naar een moment waarop het beter uitkomt.

2. Even helemaal klaar met je baby? Leg hem of haar op een veilig plekje neer en herpak jezelf.

3. Vries voor de bevalling zo veel mogelijk maaltijden in! Je hebt de weken na de bevalling waarschijnlijk wel wat anders aan je hoofd dan uitgebreid koken.

4. Moeders zijn heel makkelijk in het veroordelen van elkaars opvoed technieken. Maak je geen zorgen als ze dit bij jou doen, je weet zelf wat het beste is voor je kind!

5. Wees niet te streng voor jezelf als het geven borstvoeding niet helemaal volgens je planning gaat. Van een uurtje later gaat je baby echt niet dood! Relax, het komt goed.

6. Heeft je baby moeite met het drinken aan de borst? Probeer eens een tepelhoedje! Lees voor gebruik wel goed de gebruiksaanwijzing door!

7. Investeer in een fijne stoel of bank in de kinderkamer. Je zal er veel tijd doorbrengen en dan is het fijn om soms even lekker te zitten.

8. Facebook staat vol met mooie momenten van ouders! Bedenk je wel dat ook zij tegen problemen aanlopen en je echt niet de enige bent die zwaar baby soms wel achter het behang kan plakken.

9. Ligt je baby overdag lekker te slapen? Duik zelf ook een paar uurtjes je bed in! Dikke kans dat je er ’s avonds weer uit moet, dus dan heb je die uurtjes in ieder geval overdag gewoon gemaakt. Een baby verzorgen kost echt al genoeg energie.

Lees ook:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook