fb
Damespraatjes Damespraatjes

EHBO tip: Wat moet je doen als je kind zich verslikt?

Je kent het wel: je bent met je kind op een verjaardag en er staat een schaaltje nootjes op tafel. En ja hoor: Je zoon of dochter heeft het schaaltje ook ontdekt! Vervolgens kijk je alleen nog maar angstvallig of jouw kleintje niet ineens zijn kans schoon ziet en zich vervolgens verslikt. En dan?

Wat moet je doen als je kind zich verslikt?

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat een baby zich verslikt in een nootje omdat zijn broertje de nootjes met hem wilde delen… En dan?

Wat moet je doen als een baby zich verslikt?

Je begrijpt dat deze handelingen moeilijk aan te leren zijn op papier. daarom is het belangrijk om een kinder EHBO cursus te volgen. Dan kan je deze handelingen oefenen op speciale poppen.

Met dank aan het Oranje Kruis.

Georgine Aalpol

Georgine Aalpol (41) is IC-verpleegkundige én moeder van twee pubers. Door haar opleiding, kennis en jarenlange ervaring weet zij wat levensreddend handelen inhoudt. Met haar bedrijf ICE care geeft zij onder andere speciale kinder EHBO-cursussen. “Naast allerlei kennis levert zo’n cursus ouders vooral zelfvertrouwen op.”

ICE care geeft kinder EHBO-cursussen, maar ook speciale kinder EHBO-workshops en thema-avonden. Alles vindt plaats in kleine groepjes met een leuke, ongedwongen sfeer.

Kijk voor meer informatie op www.ice-care.nl

Lees ook het interview met Georgine op Damespraatjes

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Rosemary van Duinen -

Ohw wat een horror..ik hoop dat het nooit nodig is.Ja een ongeluk ligt in een onbewaakt moment.Ook praten en lachen met mondje vol is al gevaarlijk!Heb het met een volwassene meegemaakt,liep goed af!

Reageer ook