fb
Damespraatjes Damespraatjes

7 voordelen van slapen zonder pyjama

Al mijn hele leven lang slaap ik met een pyjama. Doe ik dat niet dan voel ik me nogal naakt (wat dan ook natuurlijk letterlijk het geval is). Maar het is natuurlijk ook maar net wat je gewend bent om te doen. Hadden mijn ouders me vroeger wel naakt in mijn wiegje gelegd, dan zou ik mijn pyjamaatje nu niet zo missen. Nog niet zo lang geleden las ik een artikel waarin werd beschreven dat naaktslapen heel veel voordelen heeft en dat je je er zelfs gezonder door kunt voelen. Voor mij een reden om het vannacht toch te proberen. 

Waarom zou je zonder pyjama moeten slapen?

1. Minder kans op ontstekingen. Bacteriën zijn dol op warme vochtige plekjes en daardoor worden onderbroeken en slipjes een broeihaard voor bacteriën. Vrouwen die met pyjama’s slapen hebben een grotere kans op een vaginale infectie.

2. Je slaapt beter. Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je lichaamstemperatuur wat daalt. Houd je je pyjama aan dan gaat dat veel langzamer of helemaal niet, zeker als je ook nog eens onder een dik dekbed ligt.

3. Je bloeddruk en immuunsysteem gaan er op vooruit. Wel eens van het stofje oxytocine gehoord? Dit stofje komt vrij als je iemand aanraakt of met iemand knuffelt en het heeft een gunstige invloed op het immuunsysteem en de bloeddruk. Lig je naakt in bed naast je partner dan is de kans heel groot dat je lekker veel oxytocine gaat aanmaken. Heb je altijd iemand anders nodig om oxytocine aan te maken? Nee hoor, het komt ook vrij als je een orgasme hebt na bijvoorbeeld masturbatie.

sleep-naked-pinterest

4. Een fijner seksleven. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die naakt slapen een beter seksleven hebben. Er zijn in ieder geval minder belemmeringen als je toch al lekker naakt naast elkaar ligt en je bent je meer bewust van elkaars lichaam.

5. Vrijheid, blijheid. Zonder pyjama kun je een heel vrij gevoel in je bed ervaren. Even helemaal niets om je heen. Vermoedelijk ga je ook meer naar je eigen lichaam kijken en dat fijn vinden. Je zelfbeeld kan hierdoor ook een oppepper krijgen.

6. Je bespaart tijd! Alhoewel, hoeveel tijd kost het eigenlijk om een pyjama aan te trekken? Wat wel lekker is dat je meteen goed wakker bent als je in je blootje je bed uitstapt om onder de douche te springen. Zeker als het koud in huis is. Woon je met meerdere mensen in huis dan is het wel goed om afspraken te maken over het wel of niet naakt rondlopen in huis (ook al gaat het alleen om het stukje naar de badkamer).

7. Je slankt af tijdens je slaap. Bepaalde vetweefsels zorgen ervoor dat je warmte wordt gereguleerd.  Als je ’s nachts naakt slaapt, dan zul je het misschien iets kouder hebben. Je lichaam gaat dan meer calorieën verbranden om zich warm te houden.

Ga je ook naakt slapen? 

Vannacht lig ik zonder mijn pyjamaatje in bed, bij wijze van proef! Ben wel heel benieuwd of ik me echt (nog) beter ga voelen. Natuurlijk ben ik ook heel nieuwsgierig hoe jij dit zult ervaren. Maar misschien slaap jij al een tijd naakt. Laat je het me weten in de comments hieronder?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

dirk -

ik slaap altijd naakt, voel medaar heel goed bij. Soms loop ik zelfs nog een tijdje naakt rond. Ik woon wel alleen.

Milou -

Ik ga vandaag voor de 1e keer naakt slapen en volgens mij is naakt heel natuurlijk en gewoon. Je moet je er op je gemak bij voelen. Als dat het geval is, loop je naakt door de woonkamer. (bespreek als je nog een kind bent wel of zij jou wel naakt willen zoen of dat je beter even een handdoek om je heen slaat.

Reageer ook