fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 x oma's huishoudtips

Van het verwijderen van vlekken tot vliegensvlug strijken; oma weet hoe je het handig aanpakt. Speciaal voor Damespraatjes geeft oma elke week vijf handige tips die jou het leven nét een beetje makkelijker maken! Heb jij zelf nog een handige tip? Laat het ons dan weten, wij zijn heel erg benieuwd!

Satisfied senior woman with eyeglasses

  • Heb je weinig tijd om veel kleren te strijken? Leg dan een stuk aluminiumfolie tussen de strijkplank en strijkhoes. Hierdoor wordt de warmte geabsorbeerd en gaat het strijken vele malen sneller!
  • Is je douchekop vies? Knoop dan een zakje met azijn gedurende één nacht om de douchekop. Haal het zakje er de volgende ochtend af en laat de douche even doorspoelen. Je douchekop is weer helemaal als nieuw!
  • Staan je gasten al voor de deur maar is de wijn nog niet koud? Wikkel de fles in met nat keukenpapier en zet hem in de koelkast. Na 15 minuten is de wijn koud en klaar om te drinken.
  • Moeite met het verwisselen van je vuilniszak? Boor twee kleine gaatjes onderin de vuilnisbak. Bij het uithalen van de oude zak komt hij veel makkelijker naar boven.
  • Je prakkie van gisteren nog sneller opwarmen in de magnetron? Leg het eten in een cirkel en leg geen eten in het midden van je bord. Je eten wordt zo sneller en gelijkmatiger warm.

BEKIJK HIER ALLE EERDER VERSCHENEN HUISHOUDTIPS 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

joke van Gorkum -

Heb je gele vlekken onder je oksels van je witte t shirt of blouse, of anderen gele vlekken in je witte kleding spuit even wat glansspoelmiddel van de vaatwasser erop daarna de wasmachine in, en weg zijn de vlekken. succes !!

Barbara van Schaik -

Bedankt voor je goede tip!

Reageer ook