fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 x oma's huishoudtips – deel 10

Van het verwijderen van vlekken tot vliegensvlug strijken; oma weet hoe je het handig aanpakt. Speciaal voor Damespraatjes geeft oma elke week vijf handige tips die jou het leven nét een beetje makkelijker maken! Heb jij zelf nog een handige tip? Laat het ons dan weten, wij zijn heel erg benieuwd!

Satisfied senior woman with eyeglasses

  • Ruikt je huiskamer een beetje muf? Gooi dan een flinke scheut wasmiddel (zoveel als je ook in de wasmachine zou doen) in een verstuiver. Vul de rest van de fles met water, draai de verstuifdop erop en schud de fles zodat het wasmiddel zich mengt met het water. Spray het water met wasmiddel nu op je gordijnen, bank, tapijt en alles wat van textiel gemaakt is.
  • Draai tijdens het strijken van overhemden het shirt binnenstebuiten. Op deze manier hoef je niet om de knoopjes heen te strijken!
  • Wil je weten of een batterij vol of leeg is, zonder hem in een apparaat te moeten stoppen? Laat de batterij van zo’n 15 cm hoog op tafel vallen en kijk of hij meteen neervalt of nog wat na-stuitert. Wanneer hij (bijna) meteen stilvalt is hij vol.
  • Zelf een speaker maken voor je iPhone? Neem een lege wc-rol en meet de grootte van de onderkant van je iPhone af. Snijd dit met een mesje uit en zet je iPhone erin. Laat de achterkant van je iPhone tegen een fles, bloemenvaas of iets anders rusten. Als je nu je muziek aanzet merk je al snel dat het geluid veel harder is!
  • We vernamen van iemand de tip dat je Doritos als aanmaak hout kunt gebruiken? Het brand langzaam en is dus ideaal om je vuurtje mee aan te maken en te houden. We hebben het zelf nog niet geprobeerd en weten ook niet of het echt veilig is. Let op: je werkt met vuur en dat brengt altijd risico’s met zich mee.

unnamed

BEKIJK HIER ALLE EERDER VERSCHENEN HUISHOUDTIPS 

Reageer ook