fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 voordelen van spelen met houten speelgoed

Doordat de Vrije School bij ons in de buurt al een paar jaar niet aan de benodigde leerlingaantallen kwam moest deze school sluiten. Dit had toch gevolg dat veel van deze kinderen bij onze kinderen op school kwamen. Eigenlijk sloot dat best goed aan want bij onze school stond de eenheid van hart, hoofd en handen centraal en niet zo zeer het halen van hoge cijfers.

Kenmerkend van die grote groep instromers was dat de kinderen over het algemeen met houten speelgoed speelden en dat er op verjaardagspartijtjes antroposofisch werd geknutseld. Onze kinderen vonden het geweldig en speelden heerlijk mee. Maar zij hadden ook Barbies en duplo, speelgoed dat bij de “antroposofische” kindjes niet in huis was. Speelden deze kindjes zo nu en dan bij ons dan vonden ze het heerlijk om Barbiehaartjes te kammen,  Knex autootjes in elkaar te zetten of een huis van Duplo te bouwen.

Alhoewel mijn kinderen ook nog steeds met “normaal”, plastic speelgoed speelden hadden we ook flink wat houten speelgoed in huis. Dat hebben we ook altijd fijn gevonden want het spelen met houten speelgoed heeft veel voordelen.

5 voordelen van spelen met houten speelgoed

1. Goed voor het milieu. Er komen geen schadelijke stoffen vrij bij de productie en er zijn geen giftige stoffen in het hout verwerkt zodat het ook veilig is voor je kindje.

2. Stimuleert de creatieve ontwikkeling van je kind. Doordat het niet voorzien is van lampjes, geluid of muziek leidt het niet van het spel af.

3. Duurzamer dan plastic speelgoed. Hierdoor gaat het vaak generaties lang mee.

4. Houten speelgoed is heel decoratief. Als er niet mee wordt gespeeld kun je als decoratie neerzetten.

5. Fijn om mee te spelen. Het hout neemt de temperatuur aan van je handen. Ook door de geur, textuur, gewicht en geluid van hout worden de zintuigen gestimuleerd.

Hoe zijn jouw ervaringen met houten speelgoed? Laat het ons hieronder weten bij REAGEER OOK.

Lees ook:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook