fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om jouw spijkerbroek langer mooi te houden

Nog niet zo lang geleden heb ik een nieuwe spijkerbroek gekocht. Hij is van Levi’s en ik ben helemaal verliefd! Normaal gesproken geef ik niet meer dan € 40,00 aan een spijkerbroek uit. Kwantiteit voor kwaliteit zeg maar. Maar, toen ik in de Bijenkorf liep en dé tuinbroek van Levi’s zag, heb ik al mijn principes overboord gegooid. Althans, mijn vriend heeft me al mijn principes overboord doen gooien. 

“Ik ga echt niet zoveel geld uitgeven aan een broek!” schreeuwde ik nog door de paskamers toen hij vanaf het ‘mannenbankje’ zei dat hij hem toch echt heel gaaf vond. “Je moet het zelf weten, maar koop nou eens een écht mooie spijkerbroek” zei hij terwijl de verkoopster instemmend knikte. “Oke, what the heck! Ik neem hem!”.

Ik ben dus nu de trotse eigenaar van een broek van € 130. Maar hoe houd ik deze mooi? Hier 5 tips om je spijkerbroek nog langer mooi te houden!

1. De wasmachine is de vijand

Door je broek in de wasmachine te gooien kan je zo veel verpesten. Zo wordt de kleur minder mooi, kan je broek krimpen of juist uitrekken en verliest het model zijn charme.

2. Is je broek vies? Vries hem in!

Door je broek een nachtje (in een kussensloop) in de vriezer te leggen, bevries je een groot deel van de bacteriën die ervoor zorgen dat je broek niet meer fris ruikt. Hierdoor blijft je broek wel in shape and color!

3. Donkere broek toch écht wassen?

Hoe donkerder de broek, hoe meer hij vervaagt in de wasmachine. Maar, door je broek een half uurtje te laten weken in water met azijn (half om half) kan je vervaging minimaliseren. Nog meer veiligheid? Voeg een beetje azijn toe in de wasmachine.

4. Vermijd hitte

Heb je je broek toch nat laten worden? Probeer ook dan weer de schade te beperken. Gooi je jeans NOOIT maar dan ook NOOIT in de droger. Tenzij je hem voor altijd wil verpesten natuurlijk. Hang hem uit, en houd er rekening mee dat het zo’n twee dagen kan duren voordat hij echt droog is.

5. Behandel elke vlek anders

De ene vlek is de andere niet. En daarom hoeft je broek ook niet in zijn geheel in de wasmachine als je een koffie en een inktvlek hebt. Zo gebruik je bij koffie gewone zeep, en bij inkt groene zeep. Alleen op de vlek behandelen dus!

Lees ook: Hoe voorkom je dat je wasgoed stinkt?
Lees ook: Hoe verwijder je deze 5 lastige vlekken?
Lees ook: 8 tips om makkelijker te strijken
Lees ook: Tips voor het wassen van je dekbed
Lees ook: Hoe krijg je binnen 1 minuut je dekbed in zijn hoes?

Lees ook: Wat is pilvorming en hoe kun je het voorkomen?

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook