fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 super praktische dingen die je ook met een schoolbord krijtje kunt doen

Allereerst is krijt natuurlijk bedoeld om op een schoolbord of op straat te schrijven. Maar dat ouderwetse witte schoolkrijtje kun je voor nog veel meer dingen gebruiken dan je ooit had gedacht.

1. Om vetvlekken uit je kleding te verwijderen. Kalk wat krijt op de vetvlek en gooi het vervolgens in de wasmachine. Grote kans dat de vlek daarna is verwijderd. Op diverse internet-filmpjes zagen we ook dat je een paar krijtjes aan je was kunt toevoegen. Dit hebben wij echter niet zelf uitgeprobeerd.

Lees ook: 5 praktische dingen die je ook met cola kunt doen

2. Om mieren te weren. Heb je last van mieren in je tuin of in de keuken. Trek met een krijtje een streep tot waar ze mogen komen. Dat ze stoppen voor de streep heeft niets met gehoorzaamheid van de mier te maken :). Ze houden gewoon niet van krijt.

3. Het stopt roestvorming. Is het bij jou erg vochtig in huis of woon je in de buurt van de zee? Dan weet je dat bijvoorbeeld je bestek er vreselijk uit kan komen te zien. Leg een paar krijtjes in de besteklade en mogelijk blijft je bestek blinkend.

4. Om je huis in te richten. Heb je net een nieuw huis gekocht en ben je aan het kijken waar je je meubels het beste neer kunt zetten en hoe je de kamer indeelt. Pak lekker een krijtje en teken de meubels op je vloer. Je kunt het wel alleen op een plattegrond doen, maar als je het met krijt intekent op je eigen echte vloer dan krijg je een veel beter beeld. Na afloop veeg je het zo weer weg. Let op: check natuurlijk wel even of je vloer er geschikt voor is. Staat ‘ie net lekker in de olie dan zou ik het persoonlijk zeker niet doen.

5. Krassen en vlekken op de muur verdoezelen. Heb je een aantal lelijke krassen op je muur, maar ben je er nog niet aan toe om de hele gang of kamer opnieuw te schilderen? Ga er met een krijtje overheen. De beschadiging krijg je zo natuurlijk niet echt weg, maar je verdoezelt hem wel. En dat is best handig.

Heb jij nog meer tips voor ons van wat je allemaal met schoolbordkrijt kunt doen? We horen het graag!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook