fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 praktische dingen die je ook met cola kan doen

Cola is slecht voor je tanden en ook niet echt bevorderlijk voor de lijn. Maar, er zijn ook dingen waar cola wél goed voor is, zoals de onderstaande punten. Hier vijf praktische dingen die je ook met cola kan doen!

1. Roest verwijderen

Doordat cola rijk is aan fosforzuur kan je het goed gebruiken om roestige oppervlakten weer roestvrij te maken. Schenk een beetje cola over de roest en ga hier overheen met een spons. Herhaal dit proces een aantal keer en je zal zien dat de roest als sneeuw voor de zon verdwijnt.

2. Verlichting bij buikpijn

Drink bij buikpijn en maagklachten elk uur een eetlepel lauwe cola, zonder prik. Zit er nog prik in je cola? Gooi er dan wat suiker in, hierdoor neemt de hoeveelheid prik direct af.

3. Pijn bij kwallensteken verminderen

Ben je door een kwal gestoken en plas je liever niet over de gestoken plek heen? Giet dan gedurende 30 seconden cola over de gestoken plek. Dit biedt veel verlichting.

4. Vlekken uit kleding halen

Door het koolzuur en fosforzuur in de cola kan je het ook gebruiken om lastige vlekken uit kleding te verwijderen. Denk hier bijvoorbeeld aan bij bloed- en koffievlekken. Gooi een beetje cola bij de was en wassen maar!

5. De w.c. schoonmaken

Moeilijke vlekken in de w.c.? Niemand vindt het leuk om deze schoon te maken… Gooi een blikje cola in de w.c. en de frisdrank doet het werk voor je!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Ynze van der Zee -

Cola verwijdert geen roest, dat is een hardnekkige mythe.

Reageer ook