fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 dingen in je huis die je iedere 10 jaar moet vervangen

vervangen apparaten

Dat de tijd echt vliegt realiseerde ik me vorige week toen iemand vroeg hoe lang ik al in mijn huis woon. Mijn eigen antwoord kon ik bijna niet geloven, want het is al meer dan 13 jaar, terwijl het de dag van gisteren lijkt dat we in ons huis trokken. In de loop der jaren hebben we wel al het een en ander vervangen. En dat is ook hard nodig. Op Zimmo kwamen we een overzichtje tegen van de dingen die je in ieder geval binnen 10 jaar zou moeten vervangen. 

Deze dingen moet je iedere 10 jaar vervangen

1. Je tapijt. Natuurlijk hangt dit ook sterk af van je gezinssamenstelling. Heb je kinderen of een hond dan vervang je je vloerbedekking mogelijk al sneller. Zelf hebben we een eikenhouten vloer en ook die mag na 10 jaar wel wat aandacht hebben. We hebben ‘m opnieuw laten schuren en in de olie laten zetten. En hij is weer als nieuw!

2. Je schilderwerk in huis. Ook al rook je niet binnen toch gaan de muren verkleuren. Bij ons is dat vooral door de kaarsjes die we in de winter aansteken. Maar ook hebben we kleine beschadigingen, krassen, vlekken etc die dan ook meteen weggewerkt worden. Je kamer ziet er weer zo lekker fris uit na het schilderen! En misschien ga je dit keer wel voor een leuk gekleurd wandje :-).

3. Kitwerk in de badkamer. Na 13 jaar in ons huis gewoond te hebben ziet het kitwerk er zeer belabberd en verkleurd uit. Op sommige plekken hebben we het tussentijds laten vervangen omdat we door beschadigingen in het kitwerk bij de douche lekkages kregen. Maar ook het kitwerk buiten de douchecabine is nu erg lelijk. Volgende week komt er iemand langs om het te vervangen. Eindelijk haha!

Lees ook: Hoe vaak moet je de wc-borstel eigenlijk vervangen?

4. Wasmachine of droger. Sommige mensen doen wel 15 jaar met hun wasmachine. Mij is dat nog nooit gelukt. Mijn wasmachine en droger maken overuren en ik onderhoud ze lang niet altijd even goed. Daardoor gaan ze hooguit 10 jaar mee. Ben jij zuinig en verwacht je er minstens 15 jaar mee te kunnen doen? Check dan wel even hoe energiezuinig je apparaten zijn. Mogelijk is het goedkoper om toch een nieuwe aan te schaffen. Dit geldt overigens ook voor je vaatwasser en koelkast.

5. Je bankstel. We hebben sinds kort een nieuwe bank. Het kostte ons moeite om de oude bank weg te doen, maar hij was inmiddels niet meer goed schoon te krijgen. Ook is het gewoon fijn om je huis weer een nieuwe “look” te geven en je bank is een beeldbepalend meubelstuk in je huis.

Krijg jij al zin om lekker wat dingen in je huis aan te pakken? Laat ons weten wat je plannen zijn. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Mari -

Ik moet niets, mijn bank is 20 jaar oud. Vorig jaar nieuwe vulling in de kussens laten doen. Was voor een schijntje klaar.

Tapijt kan je ook prima laten reinigen met behulp van een tapijtreiniger, is het ook weer fris.

Vervangen doen we pas wanneer dingen kapot zijn.

Decavel -

Ik ga echt niet om de 10 jaar mijn ganse huishouden buiten gooien hoor

Jorise -

wat is moeten? gewoon als je alles netjes wilt houden.

Joris -

Van wie moet dat?

Reageer ook