fb
Damespraatjes Damespraatjes

4 manieren om het kopen van een leesbril uit te stellen

Zo rond je veertigste moet je er toch aan geloven. Je kunt nog even tegenstribbelen en proberen het te rekken, zoals ik ook op mijn veertigste deed, maar er is geen ontkomen aan. De leesbril is in aantocht. Grappig hoe veel vrouwen het proberen te omzeilen.

1. Je houdt je boek steeds verder van je af. Totdat je armen te kort blijken te zijn om je boek te kunnen lezen en je niet meer anders kan dan een leesbril kopen.

2. Groot licht aan doen. Naast je bed neem je een lamp met meer watt en in schaars verlichte restaurants gebruik je je telefoon als zaklamp om de menukaart te kunnen lezen. Het liefst lees je buiten in het zonnetje of op de wintersport.

3. Je ogen samenknijpen. Door je spleetjes heen zien je best helder. Maar het is geen prettig gezicht voor je omgeving en je krijgt er sneller rimpels door. En na verloop van tijd ook hoofdpijn.

4. Niet meer lezen. Is niet echt een optie, zeker als je lees-verslaafd bent zoals ik. Maar ik moet bekennen dat ik in een restaurant wel eens tegen de ober heb gezegd: “verras me maar met wat lekkers”, omdat ik stiekem niet durfde te bekennen dat ik geen leesbril bij me had.

Begin je wat te veel nadelen van de bovengenoemde methodes te ondervinden, stap dan toch eens naar de opticien om je ogen te laten opmeten. Of je probeert een leesbril in de Hema of bij een drogist. Zelf ben ik ook zo begonnen tot ik een echt goede leesbril in handen kreeg. Er ging een wereld voor me open.

Ontluisterend

De eerste keer dat je man je aantreft met je leesbril op in bed. Die van mij schrok zich te pletter. Hij dacht dat er iemand anders in zijn bed lag haha! En hij moest duidelijk wennen aan de bril.

Opluchting

Maar wat is het heerlijk om weer op een gewone manier je boek te kunnen lezen zonder allerlei kunstgrepen uit te halen. Geen lange armen, geen schijnwerpers naast je bed en fijn om je eigen menu in een restaurant samen te stellen.

Ook heerlijk om de eerste 20 seconden je bril nog niet op te zetten als je je boek gaat lezen. De opluchting als je hem daarna opdoet is niet te beschrijven. Wat is het dan fijn om een leesbril te hebben.

Onze tip: lees je niet meer lekker zonder leesbril. Schaf er dan zo snel mogelijk één aan en stel het niet uit. Waarom zou je?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook