fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zwerfhonden Turkije gevoerd via een recycle-apparaat

In Turkije leven er meer dan een miljoen honden op straat. Er bestonden allerlei plannen om van deze honden af te komen. Massaal transporteren naar afgesloten natuurgebieden of “gewoon” neerschieten. Gelukkig kwam er heel veel protest tegen deze gruwelijke methodes en werd verder gezocht naar andere oplossingen.

Sterilisatie en terugplaatsen

Een methode die op het eerste gezicht veel duurder lijkt is het massaal laten steriliseren van de honden en dan weer terugplaatsen in hun eigen omgeving. De kosten van neerschieten (en opruimen) en het afvoeren naar de natuurgebieden bleken uiteindelijk hoger, waardoor er door heel veel gemeentes is gekozen voor het sterilisatieprogramma. Ook de Turkse bevolking is hier blij mee en werkt graag mee aan een programma om de honden te verzorgen. Op de lange termijn zal het aantal zwerfhonden door deze methode verminderen.

Dit is hoe Istanboel ermee omgaat

Istanboel kwam met een hele mooie oplossing voor het hondenprobleem. Naast het sterilisatieprogramma hebben zij een machine laten ontwikkelen die niet alleen hondenvoer verstrekt, maar ook nog eens het milieubewustzijn van de inwoners van Istanboel vergroot.

Brokken uit een machine

Het Turkse bedrijf Pugedon heeft een recyclemachine gebouwd waar bovenin lege flessen ingaan en aan de onderkant hondenbrokken uitkomen. De flessen worden niet tot hondenbrokken voor de zwerfhonden verwerkt, maar dienen als betaalmiddel voor de brokken. Het bedrijf levert de flessen bij een recyclebedrijf in en krijgt er geld voor. Van het geld dat ze hiervoor krijgen kopen ze hondenbrokken en stoppen die in de apparaten.

Zo werkt het!

In de video hieronder beelden van de machine. We zijn heel benieuwd wat jullie van de Turkse manier vinden om met de zwerfhondenproblematiek om te gaan. Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook