fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is de reden dat je met deze hitte geen nachtcrème moet opsmeren

Dat hitte effect op je huid kan hebben heb ik een tijdje geleden gemerkt toen ik naar Barcelona fietste. Het was regelmatig bloedheet en omdat ik per dag heel wat kilometertjes aflegde zat ik flink te zweten op mijn fiets. Als ik dan ’s ochtends wakker werd had ik soms kleine puistjes op mijn gezicht, die ik vrij makkelijk kon weghalen zonder dat het grote plekken werden. Zojuist las ik een artikel op Margriet.nl en eigenlijk had ik dit liever eerder geweten.

Zweetpuistjes

Momenteel is het in Nederland ook bloedheet en in de nacht koelt het niet echt af. En je huid reageert daar ook op. Eigenlijk net als bij mij tijdens het fietsen in de hitte.  Door de hitte ’s nachts kan je zweet niet snel genoeg afgevoerd worden en kunnen kleine puistjes op je neus, kin, borstkas en/of rug ontstaan, zweetpuistjes worden die genoemd las ik in het artikel. Het was voor het eerst dat ik het woord zweetpuistjes ooit ergens tegenkwam. Maar ik herkende het wel meteen. Ik heb er last van op de fiets, maar veel vrouwen als ze ’s ochtend wakker worden na een hete nacht.

Oplossing tegen zweetpuistjes

Door geen nachtcrème op te smeren kun je het verhelpen volgens de Belgische dermatoloog Thomas Maselis in Nieuwsblad. Daarbij is het van groot belang dat je voordat je gaat slapen je huid eerst goed reinigt en de restjes crème en make-up weghaalt. Zorg dat je huid zo vetvrij mogelijk is. Mocht je toch een crème willen aanbrengen, neem dan dagcrème in de plaats van nachtcrème, die is namelijk veel minder vet.

Voorkomen is beter dan genezen

Zorg verder dat je slaapkamer goed koel blijft. Dit kan door overdag de gordijnen misschien dicht te houden en in de avond de ramen lekker open te zetten. Voorkom in ieder geval zoveel mogelijk dat je gaat zweten ’s nachts.

Lees ook: Kapper test blondsprays en geeft er zijn eerlijke mening over

Afgelopen weekend heb ik ook weer lekker een lange fietstocht gemaakt en inderdaad ontstonden er weer een paar van die kleine zweetpuistjes. Nu weet ik dat ik beter een wat minder vettige crème kan gebruiken.

Heb jij weleens last van zweetpuistjes? Wat heb je er toen aan gedaan? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Bron: Margriet.nl

Reageer ook