fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kapper test blondsprays en geeft er zijn eerlijke mening over

Als jong meisje met een tiener-budget gebruikte ik elke zomer een blondspray om mijn haren lichter te krijgen. Na het douchen sprayde ik mijn hele hoofd in met de spray, föhnde het en ging zo lang mogelijk in de zon zitten. Ik vond het destijds altijd erg leuk om te doen en ik zag nog resultaat ook! Maar hoe goed is die blondspray nou? En welke is de beste? Kapper Brad Mondo testte er drie en geeft er zijn eerlijke mening over.

Een blondspray is een spray die je in je haar kunt sprayen om je haren lichter te maken. Blondspray bevat waterstofperioxide, dit is het actieve ingrediënt wat ervoor zorgt dat je haar lichter zal worden. De ene blondspray is de andere niet en daarom deed kapper Brad Mondo een test waarin hij drie blondsprays probeert: de Sun-In Hair Lightener spray, de Sunbum Blonde Formula Hair Lightener en de John Frieda Sheer Blonde Go Blonder Lightening Spray. Alleen de spray van John Frieda is in Nederlandse drogisten te verkrijgen. De sprays van Sunbum en Sun-In zijn niet in de drogist te verkrijgen, maar wel online te bestellen.

In de test ontdekt Brad Mondo dat eigenlijk alle sprays ervoor zorgen dat het haar een beetje lichter wordt. Met de nadruk op ‘een beetje’. Blondsprays zorgen voor een subtiel effect en je moet hem dan ook vaker gebruiken om een dramatischer resultaat te bewerkstelligen. Houd er bij regelmatig gebruik wel rekening mee dat het niet zo goed is voor je haar!

Waarom zou je blondspray gebruiken?

Een blondspray is heel erg geschikt voor mensen die een klein beetje lichter haar willen en hier liever niet te veel geld aan uitgeven. Het zetten van highlights bij de kapper is een stuk duurder en met een blondspray ben je zeker goedkoper uit. Je hebt echter wel flink wat geduld nodig als je een stuk lichter wil gaan, simpelweg omdat je het vaak moet herhalen.

Wil je je haar écht van bruin naar blond krijgen? Of wil je snel resultaat zien? Dan adviseert Brad je om toch gewoon naar de kapper te gaan. Ook zegt hij dat het met een blondspray nooit zo mooi en egaal blond wordt, als wanneer je het door een kapper zou laten doen.

Wat is de beste blondspray?

Uit de test kwam dat Brad de blondspray van John Frieda het fijnste vindt. Toevallig is dat ook een spray die in Nederland goed verkrijgbaar is via bijvoorbeeld Bol.com. Zelf heb ik deze vroeger ook gebruikt en het is absoluut een die het goed doet. Ook vond ik het meevallen in hoeverre het mijn haar beschadigde. Ik gebruikte de avond na gebruik vaan een goed haarmakser, waardoor mijn haar zacht en blad bleef.

Benieuwd naar de hele test van Brad Mondo? Bekijk dan zijn video!

Ga jij het proberen?

Ga jij de blondspray van John Frieda proberen? Ik ben heel erg benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Reageer ook