fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zwart blijft de grootste trendkleur voor keukens. Maar denk ook eens aan deze kleuren!

keuken

Ik weet nog wel dat ik een jaar of tien geleden voor het eerst een zwarte keuken met een marmeren keukenblad zag. Het was bij een hele gave (en dure, haha!) design-keukenboer in Amsterdam. Waar ik altijd in de veronderstelling was dat vooral lichtkleurige keukens erg mooi waren, zag ik in één klap dat het ook heel anders kon. Ik was op slag verliefd en het verbaasde mij dan ook niet dat je in de jaren die volgden steeds vaker zwarte keukens ging zien. Inmiddels is het dé nummer één trendkleur voor keukens en dat zal hij voorlopig ook nog wel even blijven. Maar zwart is natuurlijk niet de enige optie. Denk ook eens aan deze kleuren! 

Alle keukens die we hier tonen komen uit een keukenwinkel in Apeldoorn. Je kunt ze online bekijken of naar de woonwinkel toegaan. Kijk lekker mee en laat je inspireren!

Lichtblauw

Baby blauwe elementen kunnen je huis iets landelijks en zachts geven. Ik vind een lichtblauwe muur, lichtblauwe badkamer of lichtblauwe keuken dan ook heel erg mooi. Het is absoluut een gewaagde kleur, maar oh zo mooi. Sterker nog; ik geloof dat we dit soort lichtblauwe keukens nog veel meer gaan zien de komende jaren. Niet alleen mooi, maar ook heel trendy dus.

bron: De Groot Wonen

Marmer

We zien al veel marmeren keukenbladen en achterwanden. Maar een keuken waarbij alles van (imitatie) marmer is gemaakt? Dat zie je nu nog niet zo vaak. Wel ongelofelijk gaaf en zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar een Instagrammable keuken.

bron: De Groot Wonen

Groen

Een groene keuken is gaaf in zowel een super strak als een gezellig landelijk interieur. Persoonlijk ben ik nooit zo heel dol op de kleur groen, maar als je dit soort keukens ziet zou ik bijna overwegen om toch te gaan verbouwen. Heel cool!

bron: De Groot Wonen

Donkerblauw

Donkerblauwe kleuren hebben voor mij altijd iets koninklijks. Zo ook deze keuken! De kleur is mooi te combineren met en materiaal als marmer. Ook goudkleurige kranen gaan heel goed samen met een diep donkerblauwe kleur. Beeldig toch?

bron: De Groot Wonen

Toch voor zwart gaan

Ga je toch liever voor een zwarte keuken? Begrijp ik ook helemaal! Zwart is nou eenmaal een hele stijlvolle kleur en de zwarte-keukentrend is voorlopig nog niet voorbij. Thuis hebben wij momenteel ook een zwarte keuken. Als we ooit zouden gaan verbouwen zou ik wel een kleurtje overwegen, maar zeker niet uitsluiten dat we tóch weer voor zwart gaan. Haha!

Wat vind jij mooi?

Welke van deze keukenkleuren heb jij al eens gezien? En welke van deze kleuren zou jij zelf ook wel in je eigen huis willen toepassen? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding boven artikel: Kam Idris via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook