fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zou jij meer van je tuin genieten als je meer privacy zou hebben?

meer privacy

Nu het voorjaar in de lucht hangt, kruipt iedereen weer uit zijn huis. Motoren worden afgestoft voor de eerste ritjes en de tuin wordt opgeruimd. Voor veel mensen is de tuin een plek waar ze zich fijn voelen. Waar ze zich even kunnen terugtrekken. Zou jij meer van je tuin genieten als je meer privacy zou hebben?

Ik stelde die vraag aan mijn vriendin Marie. Ze is pas verhuisd en haar tuin is alles behalve een plek waar ze ongezien kan zitten. De vorige bewoners konden het zeer goed met de buren vinden en kozen samen voor een schutting met veel open delen. Marie is een sociale vrouw, met veel vrienden, vriendinnen en kennissen. Maar ook iemand die gesteld is op haar privacy. Die het fijn vindt om zo nu en dan even helemaal alleen te zijn. Elke keer als mijn vriendin de tuin inloopt, kletst de buuf tegen haar aan. Uit beleefdheid antwoordt ze keurig, maar eigenlijk heeft ze er helemaal geen zin in. Hoe kan ze meer privacy in haar tuin creëren?

Ligstoel kopen

Toen Marie en ik laatst in een tuincentrum waren, wilde ze een ligstoel kopen. Zo’n riante waarin je heerlijk kan zonnen, luieren en een boekje kan lezen. Die vonden we al snel en terwijl we rondliepen in het tuincentrum, kwamen we al pratend op ideeën die zorgen voor meer privacy in je tuin. Wat kan je allemaal doen om lekker even alleen te genieten?

Schutting in de tuin

Een schutting in de tuin zorgt voor privacy mits je de juiste hebt: een dichte. Je kunt kiezen voor schuttingen van bijvoorbeeld hardhout. Vind je een groene scheiding tussen jou en de buren leuker, kun je er klimop tegenaan laten groeien. Steeds meer mensen kiezen voor een steenkorf schutting; dat is een schutting gemaakt van gaas die je kunt vullen met stenen.

Overkapping

Als je ruimte genoeg hebt, is een terrasoverkapping een aanwinst voor je tuin. Daaronder kun je even uit de wind zitten en ontsnappen uit de spiedende blik van praatgrage buren. Bovendien is een overkapping een verlenging van je woonkamer en kun je ook nog laat in het jaar lekker beschut buiten zitten.

Schaduw doeken

Ben je op zoek naar een tijdelijke oplossing, dan is een schaduw doek een idee. Ze lijken een beetje op reuze tentdoeken en zijn te koop met en zonder palen. Deze grote doeken kun je aan je huis en een boom bevestigen waardoor je in de zomer lekker in de schaduw kunt zitten. Door een schaduw doek op te hangen voorkom je inkijk van de buren en waan je je onbespied als je in wilt relaxen in de tuin.

Laat maar groeien

Als je hogere bomen en struiken in je tuin plant, ben je ook verzekerd van meer privacy. Met allerlei beplanting om je heen zit je immers veel vrijer. Struiken als rhododendrons zijn zo groot dat je je daarachter prima kunt verschansen.

Meer privacy

Met bovenstaande tips creëer je meer privacy in de tuin. Natuurlijk kun je ook met je buren praten en ze zeggen dat je het prima vindt om af en toe een kletspraatje te maken, maar dat je soms best gesteld bent op je privacy en het heerlijk vindt om in een boek weg te duiken. Grote kans dat ze de hint snappen en je op prachtige zomerse dagen met rust laten.

Ben jij ook zo op meer privacy gesteld? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door Sofia Shultz via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook