fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kelly: ‘Mijn zomervakantie was zo’n enorme teleurstelling, ik kan wel huilen’

vakantie enorme teleurstelling

Ze had zich zo op de zomervakantie verheugd. Drie weken lang naar Zuid Frankrijk. Daar waar het altijd mooi weer is, het naar lavendel ruikt en het leven gewoon makkelijker is. Het leek Kelly heerlijk om met haar man en twee dochters te slenteren door de kleine badplaatsjes, de markten af te struinen en op een terrasje in de schaduw een drankje te doen. Helaas liep het allemaal zo anders dan ze had gehoopt. “Ik ben zo teleurgesteld teruggekomen.”

Haar bruine benen verraden een warme vakantie. “Ja het weer was gewoon goed, misschien wel het enige positieve van de drie weken.” Ze had zich echt enorm verheugd op een heerlijke tijd. De gedachte dat ze lekker wegging hield haar op de been als ze het moeilijk had. “Ik heb geen makkelijk jaar. Op mijn werk is het heel onrustig. Door een fusie moesten er vijftig man uit. Het was heel spannend en verdrietig; ik heb afscheid moeten nemen van lieve collega’s met wie ik jaren werkte. Hoewel ik mijn baan nog heb, is de sfeer er niet beter op geworden en heb ik er veel meer taken bij gekregen. Dat zorgt voor veel stress.”

Uren in de file

Veel stress krijgt Kelly ook van haar moeder van wie ze mantelzorger is. “Mijn moeder heeft alzheimer en vraagt ontzettend veel aandacht. En soms heb ik daarvoor de kracht gewoon niet.” Kortom: de vakantie was zeer welkom. Vol goede moed stapten ze midden in de nacht in de auto, op weg naar de Côte d’Azur. Al vrij snel kwamen ze in de file te staan. “In Nederland begon het al en zorgden wegwerkzaamheden voor een lange file. Vervolgens belandden ze uren later in op de route de soleil in de file.

Veel kleiner

“Met zijn vieren in de hitte in een stilstaande auto is nou niet echt een garantie voor een vrolijke stemming. Uren later dan gepland reden we de camping op. De plek die we van te voren hadden gereserveerd leek veel kleiner en we stonden heel dicht op onze buren, een Frans gezin met drie kleine jengelende kinderen die ’s ochtends om zes uur al wakker waren en dan veel herrie maakten. Bovendien hadden de buren al snel vrienden gemaakt met andere Fransen en tot diep in de nacht waren ze druk aan het praten en aan het lachen, terwijl ik mijn nachtrust zo hard nodig had.”

Drie dagen ziek

De eerste drie dagen lag Kelly ziek op bed, de stress van haar werk en haar zorgen om haar moeder, kwamen eruit. “Ik had onwijze hoofdpijn en voelde me beroerd. Ik merkte dat mijn lijf echt even moest afreageren. Na die drie dagen gingen we naar het strand. We ploften neer op het terras van een strandtent en ik kreeg een hartverzakking toen ik veertig euro voor vier drankjes moest afrekenen. Op die manier ging het wel heel hard met ons geld. Onder meer daarover kreeg ik knallende ruzie met mijn man en twee dochters die vonden dat ik op moest houden met zeiken, dat we op vakantie waren en dat we dan niet op het geld gingen letten. Maar wat die meiden even vergeten is dat ik me een slag in de rondte moet werken voor de vakantie. Dat ik geen geldboompje in de tuin heb staan.”

Waarom ik?

Ondanks de tegenvallende eerste dagen, probeert Kelly er een leuke vakantie van te maken. Ze koopt een lekker Frans luchtje voor thuis, kleine cadeautjes voor haar moeder en heeft heerlijke dagen op het warme strand. “Maar toen ik thuis kwam was ik het fijne gevoel gelijk kwijt. Mijn moeder vond haar cadeautjes stom, het luchtje rook in Nederland helemaal niet zo lekker als in Frankrijk en we kwamen aan in de stromende regen. Ik ben zo teleurgesteld. De vakantie heeft me 6.000,00 euro gekost en om nou te zeggen dat ik een wereldvakantie had, nee. Ik vraag me echt af waaraan ik dit heb verdiend…..”

Herken jij het verhaal van Kelly? Heb jij ook wel eens een tegenvallende vakantie gehad? Hoe ging je daarmee om? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Het Huishoudboekje van Naomi: “Wij leven zonder geld en leren onze kinderen dat werk niet het belangrijkste is”

leven zonder geld

In de rubriek ‘Het Huishoudboekje‘ nemen we de inkomsten en uitgaven van één vrouw en haar gezin onder de loep. Wat komt er binnen, wat wordt er gespaard en wat wordt uitgegeven? Deze week: de 35-jarige Naomi. Ze geeft een openhartig kijkje in haar huishoudboekje. Kijk je mee…. VERDER LEZEN

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Joris -

Goh, vorig jaar in dezelfde week verscheen hetzelfde artikeltje. Zie http://web.archive.org/web/20230201231619/https://damespraatjes.nl/mijn-zomervakantie-was-enorme-teleurstelling/ Heeft de geïnterviewde destijds iets aan de tips gehad?

Margreet -

Ik heb ook een tip. Kijk of je voor je werk gecoacht kan worden, want anders ben je voor een volgende vakantie nog verder van huis. En wb je moeder. Ik weet niet hoe intensief de zorg is qua tijd, maar mss is het een optie haar te laten logeren voor een weekend of midweek in een daarvoor geëigende opvang. Eigenlijk komt het erop neer, zorg voor jezelf, vermijd stress en kijk hoe je dat kan regelen. Prettige vakantie voor een volgende keer!

Lisette -

Ik sluit me volledig bij Fiene aan, twee keer hetzelfde zeggen is niet nodig lijkt me…

Fiene -

wat vervelend dat jou vakantie niet bevallen is.
Maar ik denk ook dat vanaf moment 1, je zo negatief erin ging dat je er niet meer positief eruit kwam.
Je weet dat er altijd file en werkzaamheden op de weg kan zijn, dat had je van te voren kunnen opzoeken. En als je naar een camping gaat kan je er ook op rekenen dat er families naast jou kunnen staan met kleine kinderen. En op de site had je ook kunnen opzoeken of de tuinen echt dichtbij elkaar zitten. Vakanties zijn duur en ook Zuid Frankrijk dus als je neerploft op een terras op het strand kan je er eigenlijk al van uit gaan dat je veel moet betalen voor een drankje. (ik weet niet wat voor drankje het was maar ziezo is volgens mij alcohol best duur) en je kan van te voren toch ook op de kaart kijken?
En heb je nog fijn door de straten geslenterd en markten bezocht? (kon ik niet uit opmaken) en uitrusten had je ook op het strand kunnen doen of bij het zwembad. Je had ook tegen je familie kunnen zeggen joh als jullie op het strand zijn of (ergens anders) dan trek ik mij even terug in de caravan met oordoppen in.
en je schrijft waarom moet het mij nou overkomen? Nou Kelly wat jou overkomt is dat je naar de camping in Zuid Frankrijk bent geweest met heel mooi weer. Waar je fijn met je familie drie weken had kunnen relaxen en aan het strand kan zitten op een terras en slenteren over de markt. Waar je een zonnig kleurtje hebt opgedaan en uitgerust had kunnen komen. Maar waar je helaas niet over je negatieve gevoel heen had kunnen zetten en dus drie weken oververmoeid en negatief bent geweest.
Heel jammer want zo heb je een hele leuke vakantie gemist (veel mensen hadden het graag voor over) Een tip: Als Zuid Frankrijk zo duur vind, kies dan volgend jaar een locatie uit die dichterbij is en niet duur.. kijk voortaan of er werkzaamheden of files zijn en ga vroeg rijden. Welke locatie je uitkiest kijk goed of het gebied duur is en check dan ook even wat restaurant en cafés die goedkoper zijn. En kijk anders ook of een Vila niet wat voor je is dan heb je en (waarschijnlijk) geen overlast van buren en je kan je eigen drinken en eten op een terras bij het zwembad op eten en drinken. en probeer vooral dan lekker te genieten van je familie en de omgeving. Want als mantelzorger en wat er op je werk is gebeurd had je het wel verdiend!

Reageer ook