fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo zorg je ervoor dat je vriend je ten huwelijk vraagt

Zijn jij en je vriend al lang bij elkaar, wil jij graag trouwen, maar lijkt dat aanzoek nooit te komen? Dan is dit artikel helemaal voor jou! Veel vrouwen dromen er al hun hele leven van om op een dag in het huwelijkbootje te stappen. Eeuwige trouw aan de liefde van je leven beloven, is er iets mooiers dan dat? Maar, om dat te doen moet je wel gevraagd worden. Hier 9 tips als je wil dat je vriend je ten huwelijk vraagt!

1. Heb zelfvertrouwen en straal dat uit

Er is niks aantrekkelijker dan een zelfverzekerde vrouw. Door te laten zien dat je plezier hebt in wat je doet, je niet door anderen van de wijs laat brengen en altijd je eigen pad volgt zal hij zich nog meer aangetrokken tot je voelen. Hij ziet dat je in balans bent en en goed voor jezelf kan zorgen.

2. Vertel hem dat je de rest van je leven met hem voor je ziet

Heb je je vriend ooit vertelt dat je graag met hem zou willen trouwen? Mannen lijken vaak erg zelfverzekerd, maar ook zij voelen zich onzeker. En al helemaal over dit soort dingen! Geef duidelijk aan dat je graag wil trouwen en ook dat je dit met hem zeker voor je ziet.

3. Heb geduld 

Mannen hebben soms wat meer tijd nodig om uit te vogelen wat ze willen. Jij weet misschien na 3 jaar al dat hij de liefde van je leven is, maar misschien heeft hij hier 5 jaar voor nodig. Ga dit niet lopen pushen, de kans dat hij dan niet meer wil trouwen wordt zo alleen maar groter. Wacht het rustig af… Als hij wil trouwen, jij wil trouwen en jullie relatie zit goed, dan komt dat aanzoek heus wel.

4. Maak je onmisbaar

Je hoeft nu echt niet elke dag een uur eerder op te staan om zijn kleding klaar te leggen en een ontbijt te maken. Maar, je kan je wel onmisbaar maken op emotioneel gebied! Heeft hij je nodig? Zorg dat je altijd voor hem klaarstaat en hem goed advies kan geven wanneer dat nodig is. Als hij ogen in zijn hoofd heeft ziet hij snel genoeg dat hij niet zonder je kan.

5. Wees relaxed

Is hij een keer wat later voor het eten? Zerg er niks over! En ga ook niet lopen zeuren als hij 3 avonden per week wat met zijn vrienden doet. Hoe relaxter jij bent, hoe meer zin hij heeft om de rest van zijn leven met je te delen

6. Investeer in je seksleven

Intimiteit is erg belangrijk in een relatie. Is het nu al net niks? Dan is er een kans dat hij het trouwen niet ziet zitten omdat de passie nu al ver te zoeken is. Streef ernaar in ieder geval drie keer per week intiem te zijn en wees niet bang om te experimenteren. Lees bijvoorbeeld eens deze tips als je HET in het openbaar wil doen!

7. Wees eerlijk

Vertel hem niet alleen wat hij wil horen met de hoop dat hij dan sneller met je wil trouwen. Je wil dat hij met je trouwt omdat hij gek is op wie jij echt bent. Als je je constant anders voordoet dan je bent loop je uiteindelijk tegen de lamp. Wees daarnaast ook eerlijk in je gevoelens naar hem. Heb je het gevoel dat de relatie even niet zo lekker loopt? Zeg dat gewoon, praat erover en laat je niet leiden door de angst dat hij er misschien een einde aan maakt.

8. Laat je geluk niet afhangen van een huwelijk

Vraagt hij je maar niet of geeft hij aan nooit te willen trouwen? Heel vervelend, maar niks om je leven door te laten verwoesten! Als hij aangeeft niet te willen trouwen, maar wel de rest van zijn leven met jou voor zich ziet, kan opnieuw kritisch naar je eigen mening kijken. Wat is je meer waard, het trouwen of je band met hem? Misschien vind je het eigenlijk helemaal niet zo erg om niet met elkaar te trouwen.

9. Trek je eigen plan!

Trek je eigen plan en doe lekker je ding. Laat je keuzes niet al teveel door hem beïnvloeden. Moet hij voor zijn werk elke vrijdagavond overwerken? Plan dan lekker andere activiteiten en laat zien dat je hier ook plezier in hebt. Onafhankelijkheid is net als zelfvertrouwen héél aantrekkelijk!

Lees ook:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook