fb
Damespraatjes Damespraatjes

8 gespreksonderwerpen om je van je meest sexy kant te laten zien

Misschien zeg je wel ‘ik heb de perfecte relatie’, maar is dit werkelijk zo? Zeg eens eerlijk: wat verberg je allemaal in jouw ‘geheime tuin’ ? Welke onderwerpen bespreek je liever niet met je (nieuwe) partner? Misschien vermijd je bepaalde onderwerpen wel onbewust? En waarover kun je nu het beste praten bij je eerste date?

In dit artikel zul je ontdekken hoe je aan de hand van 8 gespreksonderwerpen je sexygehalte kunt verhogen zodat hij zich sterk tot je aangetrokken zal voelen. Ook zal ik je vertellen hoe je aan de hand van deze onderwerpen kunt bepalen of hij nu echt de moeite waard is of niet.

Een onlangs gepubliceerde studie in Psychological Science wijst uit dat koppels die merendeels diepzinnige gespreksonderwerpen aanboren elkaar aantrekkelijker vinden dan koppels die dat niet doen. Waarom? Je komt natuurlijk veel over elkaar te weten, maar alles hangt en staat met de manier hoe het gesprek wordt gevoerd.

Eén ding is zeker: je openstellen voor diepzinnige onderwerpen houdt in dat je je kwetsbaar durft op te stellen. Maar lef tonen is juist heel sexy!

1.   Een gênante gebeurtenis

Een gênante gebeurtenis past dus perfect in dit plaatje. Het zijn met name de gebeurtenissen die je in je middelbare schooltijd of tijdens je studentenleven meemaakte die de meeste indruk maken. Grote kans overigens dat je partner je verhalen hilarisch (en dus sexy) zal vinden. Verbaas je dan ook niet als hij zal proberen je te verslaan met zijn eigen, nog veel gênantere en hilarischere ankedotes 😉

  1. Politiek is zeker niet saai

Vind je politiek een saai onderwerp? Mijn advies: zorg dat je je bewust bent van je eigen politieke kleur, wat inhoudt dat je je er toch in zult moeten verdiepen. Een zelfbewuste vrouw is aantrekkelijk en weet mee te praten over actuele gebeurtenissen. Natuurlijk hoeven jullie niet dezelfde politieke overtuiging te hebben. Integendeel, maar pas op! Verschil je van mening, toon respect voor de manier hoe hij het ziet. Trap niet in de valkuil om aan het eind van het gesprek als een blad aan de boom om te draaien door direct je mening te herzien en zijn kant te kiezen. Grote kans dat je sexygehalte keldert met zo’n 100%

  1. Deel je (meest gekke) angsten en onzekerheden

Waar lig je ’s nachts wakker van? Hoe zou je je leven willen veranderen? Wat is je diepste angst? Aarzel niet te praten over je onzekerheden en angsten en denk niet meteen dat hij je zal veroordelen. Zoals ik net al zei: je kwetsbaar opstellen is juist heel sexy en werkt aanstekelijk. Hij zal niet aarzelen om op zijn beurt eveneens zijn diepste geheimen met je te delen. Hoe gekker jouw angsten en onzekerheden, hoe aantrekkelijker je zult zijn in zijn ogen. Met andere woorden, zijn beschermende instincten zullen ervoor zorgen dat hij denkt “ach wat een lieverd, ik zal ervoor zorgen dat ze bij mij nooit bang hoeft te zijn….”

4.    Jong geleerd is oud gedaan

Vertel hem wat je allemaal in je jonge jeugdjaren hebt doorstaan. Wat waren de meest indrukwekkende momenten? Wie waren je vrienden en vriendinnen? Daarna mag je hem gerust dezelfde vraag stellen “hoe was jij als kind?” . Zo ontdek je meteen of zijn sociale vaardigheden al in een vroeg stadium ontwikkeld waren. Hoe makkelijk sloot hij vriendschappen? Hoe was hij in de omgang met vrienden? Welke spelletjes speelde hij het liefst? Zo krijg je meteen een beter beeld over zijn persoonlijkheid.

5.    Wie waren zijn exen?

Als je hem al wat langer kent wordt het wellicht tijd je geheimen te delen over je vroegere relaties. Doe jij dat als eerste en komt hij zelf niet met zijn eigen verhalen? Begin dan met ‘misschien is dit lastig voor je om over te praten, en als dat zo is, zeg het dan eerlijk, maar wat waren voor jou je slechtste en beste relaties’. Voorkom in ieder geval dat je hem gaat vergelijken met je eigen ex partner(s).

  1. Opvoeding en familiebanden

Vertel wat jij als meest waardevolle van je ouders en familie hebt meegekregen. Wil jij meer inzicht in hoe hij in elkaar steekt? Luister naar wat hij zegt over wat familieleden van hem vinden. Lijkt hij op zijn moeder? Zijn vader? Luister ook goed naar wat hij vertelt over de band met zijn ouders, broers en zussen? Dat geeft je meteen meer inzicht in wat hij als kind heeft meegekregen en heeft gemaakt tot de persoon die hij nu is.

  1. Ambities en doelen

Aarzel niet om je ambities en doelen te delen. Een vrouw die weet wat ze wilt is altijd heel aantrekkelijk in de ogen van een man. Ambities hoeven niet altijd te gaan over carrière, je kunt ook op het gebied van hobbies ambities hebben. Laat zien of je in je leven duidelijke doelen hebt geformuleerd, en weet hoe je die dromen stap voor stap kunt realiseren. Laat hij zelf niets los over ambities en doelen? Denk dan liever 3x na of hij wel de juiste voor je is…..Want zeg eens eerlijk, een man zonder ambites en doelen is nu niet bepaald sexy, toch?

  1. Mijn favoriet is…

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren. Laat zien waar jouw interesses naar uitgaan en wat je er in werkelijkheid mee doet. Vragen die beginnen met ‘wat is je favoriete…..” of “ wat heb je liever…… of….” zullen je helpen om een beter beeld van hem te krijgen. Vraag dus altijd naar zijn interesses en voorkeuren. Te denken hierbij valt aan onderwerpen die betrekking hebben op cultuur (muziek, films, literatuur, landen), en bijv. kledingstijl, smaken etc.

Wil je meer tips over hoe je emotionele verbondenheid kunt stimuleren? Wil je uit de ‘friend-zone’ raken en ervoor zorgen dat hij zich meer emotioneel tot je voelt aangetrokken? Doe inspiratie op via dit artikel “hoe word je verliefd op iemand. Stel deze 36 vragen’

Lees ook: Speel de fatale vrouw en win je ex terug. Leugen of waarheid?

Michelle van den Berghe (54) is docente Frans, relatietherapeut, en schrijver van Franse en Nederlandse zelfhulpboeken en programma’s over het verwerken van liefdesverdriet en het herstellen van relaties. Op haar Nederlandse blog liefdesverdriet.nl dat dagelijks meer dan 1000 keer wordt bezocht staan inmiddels al honderden artikelen. Ook haar Franse blogs worden gretig gelezen. Michelle heeft jarenlang in Frankrijk gewoond, is getrouwd met een Fransman en ze hebben 2 prachtige in Amsterdam werkende en studerende dochters. Haar passies: werken, schrijven, lezen, zingen en reizen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook