fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo tover je badkamer om tot je eigen wellnesscentre

De tijd dat je je in de badkamer snel douchte, afdroogde en je tanden poetste, is voorbij. Tegenwoordig is deze ruimte in het huis een belangrijke geworden. Eentje waarin je tot rust kunt komen, de dag fris begint of warm van je af laat spoelen. Heb je niet altijd de tijd om naar een wellnesscentre te gaan maar wel behoefte om die weldaad te ervaren? Met een paar simpele aanpassingen creëer je thuis je eigen wellnesscentre.

Hoe fijn is het om na een lange werkdag, vol vergaderingen, lastige klanten en veel telefoontjes even te ontspannen? Iedereen weet hoe heilzaam de warme stralen van een douche zijn en hoe blij je wordt van een warm bad vol schuim als je een drukke dag hebt gehad. Om ervoor te zorgen dat je badkamer een wellnesscentre wordt, is het belangrijk dat de basis ervan in orde is. Wij hebben daarvoor een aantal tips op een rij gezet.

1. Zorg voor een goede kraan. Zowel voor de wastafel als het bad en douche is een goede kraan een must. Eentje uitzoeken is nog een heel karwei want er zijn talloze kranen en het is maar net wat je prettig vindt. Het merk Grohe heeft een uitgebreid assortiment. Wij zijn weg van de wastafelmengkraan met infraroodsensor en StarLight afwerking. De tijd van waterverspilling is met deze kraan voorgoed voorbij evenals met zeephanden aan de knoppen te draaien. Want het water gaat stromen zodra je met je hand voor de sensor beweegt.

2. Wat de sfeer ook verhoogt, is een opgeruimde badkamer. Hoewel het vaak een verzamelplaats van rondslingerde handdoeken en kleding kan zijn, is het fijner het op te ruimen. Zet in een hoekje wasmanden, berg je handdoeken op in bijvoorbeeld je kledingkast en zet niet te veel flesjes en potjes op het planchet onder de spiegel.

3. Omdat je niet altijd tijd hebt voor een uitgebreid bad, is het belangrijk een goede douche te hebben. Onnodig te zeggen is dat een douche voordeliger is dan het nemen van een bad; wie zo’n vijf minuten onder de waterstralen gaat staan verbruikt tot tachtig liter water en in een bad kan tussen de honderdtwintig tot tweehonderd liter water. Tegenwoordig kun je je douche inrichten zoals je maar wilt. De meeste douchesystemen hebben een eigen thermostaat, een handdouche met doucheslang en een douche voor het hoofd. Ook is er grote keuze in massage douches. Kun je onder een warme douche staan terwijl de stralen je rug masseren. Hoe lekker is dat!

4. Ook belangrijk in je eigen wellnesscentre, is de wastafel. Het Duitse merk Duravit heeft prachtige die ontworpen zijn door kunstenaars. Stijl en functionaliteit worden moeiteloos gecombineerd. Denk dat iedereen het erover eens is dat een wastafel niet kan ontbreken in een badkamer. De modellen zijn talloos het is lastig daaruit een keuze te maken. Onderzoek welke sfeer je in je badkamer wil creëren.  Is dat klassiek of juist modern? Zoek daarbij de juiste wastafel.

5. Zorg ervoor dat je badkamer groter lijkt. Want ookal heb je niet zo’n grote badkamer, kun je met simpele middelen het groter laten ogen. De douche kun je bijvoorbeeld ook boven het bad hangen. Dat scheelt weer een cabine. Om de ruimte groter te laten lijken kun je spiegels ophangen.

Heb jij nog bruikbare tips voor het creëren van een welnesscentre in je huis? Laat het ons weten, zet ze in de comments onder dit bericht!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook